Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
OSCG

OSCG opredijelio 40.000 eura pomoći klubovima

Odbojkaški savez Crne Gore opredijelio je ukupno 40.000 eura finansijske pomoći odbojkaškim klubovima članovima Saveza.

Pomoć klubovima će biti realizovana iz sredstava koja su nacionalni sportski savezi dobili na godišnjem konkursu Ministarstva sporta.

Shodno ranijoj najavi predsjednika OSCG Cvetka Pajkovića da će OSCG finansijski pomoći klubovima, Upravni odbor OSCG usvojio je Pravilnik o finansijskoj podršci klubovima, na osnovu kojeg je donio Odluku da se sredstva podijele na osnovu tri kriterijuma:

1. Za klubove koji učestvuju u Prvim ligama Crne Gore u muškoj i ženskoj konkurenciji, opredjeljuje se ukupno 61,5% ukupnog iznosa podrške, tj. ukupno 24.600 eura, odnosno 1.640 eura po ekipi,
2. Za klubove koji učestvuju u Drugoj ligi Crne Gore u ženskoj konkurenciji, opredjeljuje se ukupno 35% ukupnog iznosa podrške, tj. ukupno 14.000 eura, odnosno 1.000 eura po ekipi,
3. Klubovi koji učestvuju samo u mlađim kategorijama pod pokroviteljstvom OSCG, opredjeljuje se ukupno 3,5% ukupnog iznosa podrške, tj. ukupno 1.400 eura, odnosno 700 eura po ekipi.

Zbog rebalansa budžeta Ministarstva sporta i mladihVlada je donijela zaključak da se umanje ukupna sredstva opredijeljena sportskim organizacijama na redovnom godišnjem konkursu, pa su tako Odbojkaškom savezu Crne Gore umanjena sredstva za 15% ukupnog iznosa.

Nakon što je Vlada Crne Gore usvojila Informaciju o preusmjerenju sredstava Saveza za pomoć klubovima, OSCG obavještava klubove da će se pomoć isplatiti nakon što se sa Ministarstvom sporta potpiše Aneks Ugovora o korišćenju sredstava.

 

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button