Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
FIVB

FIVB odobrio promjenu kalendara

Administrativni Bord FIVB odobrio je promjenu kalendara takmičenja za sezonu 2020/2021. posle odlaganja Olimpijskih igara u Tokiju i otkazivanja Lige nacija 2020. u obije konkurencije. Promjene kalendara je predložio Izvršni odbor FIVB. FIVB je odobrio odigravanje mečeva od 1. juna, koji podrazumijevaju kompletiranje sezone 2019/2020. ili početak sezone 2020/2021, uz maksimalno poštovanje svih zdravstveniih, bezbjednosnih i zaštitnih mjera propisanih od strane nacionalih ili lokalnih vlasti. FIVB je saopštio da će pažljivo pratiti razvoj situacije i zakazivanje takmičenja od slučaja do slučaja, a organizatori moraju imati dozvolu Svjetske odbojkaške federacije prije nego što takmičenje počne.

S obzirom na situaciju i odluku FIVB, Nacionalne lige mogu početi prije nego što je uobičajeno, a takmičenja bi trebalo da budu završena najkasnije 18. aprila 2021.

Takođe, Svjetska odbojkaška federacija je saopštila da finala Kontinentalnih klupskih takmičenja moraju da budu odigrana najkasnije do 2. maja 2021.

Na zahtjev FIVB, Internacionalni transfer sertifikati za sve lige se sada mogu produžiti kako bi se završila tekuća sezona (2019/2020), s tim što će svaka Nacionalna liga predližiti datum kraja tekuće sezone i biti odgovorna za regulisanje “registracionih prozora” za nove igrače ukoliko je potrebno.

U međuvremenu, Internacionalni transfer sertifikati će početi da se izdaju od 1. juna (ukoliko nacionalna klupska sezona nije okončana) do 2. maja 2021.

Svjetska odbojkaška federacija je saopštila da će Liga nacija 2021. početi druge sedmice maja 2021, 7. ili 11. maja, što će naknadno biti odlučeno, a završiće se 27. juna, gotovo mjesec dana prije početka Olimpijskih igara u Tokiju. Raspored je napravljen tako da omogućava igračima više vremena za pripreme za OI u Japanu.

Takođe, FIVB će se posebno dogovarati sa Italijom i Kinom o organizaciji Finalnih turnira Lige nacija 2021.

FIVB je objavio da će se Kontinentalna prvenstva odigrati u periodu od 19. avgusta do 19. septembra 2021. s tim što će prilagođavanje procesa kvalifikacija urediti Kontinentalne konfederacije.

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button