Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
OSCGVideo

Pajković: OSCG će finansijski pomoći klubove (VIDEO)

Predsjednik Odbojkaškog saveza Crne Gore Cvetko Pajković kazao je da je OSCG u komunikaciji sa klubovima i sagledavajući preporuke Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti (NKT) donio zajedničku i jedinu realnu odluku, o prekidu takmičenja i proglašavanju rankinga na osnovu ligaškog dijela prvenstva.

Pandemija korona virusa prekinula je odbojkaški šampionat Crne Gore, pa su čelnici Saveza odlučili da proglase trenutno stanje na tabelama kao konačno.

U razgovoru za Televiziju Vijesti predsjednik OSCG Cvetko Pajković potvrdio je da će klubovi od strane Saveza dobiti finansijsku pomoć, ali i nagovijestio promjenu termina reprezentativnih mečeva.

Nakon konsultacija sa klubovima, Upravni odbor OSCG je donio odluku o prekidu takmičenja u nacionalnim prvenstvima, dok se Kup odložio za jesen, uoči starta nove sezone.

“Odbojkaški savez je od početka proglašenja pandemije komunicirao sa klubovima i osluškivao kakve su preporuke NKT i mislim da smo na kraju donijeli jednu realnu odluku. Procjena je bila da se na osnovu velike pauze u trenažnom procesu i upitnosti kako će da izgleda novi početak trenažnog procesa, jer su preporuke za fizičku distancu, a to u kolektivnom sportu nije realno. Mi smo naravno anketirali sve klubove i donijeli smo jednu zajedničku odluku da se prekine prvenstvo, da se proglase šampioni na osnovu postignutih rezultata u ligaškom dijelu takmičenja.”

Pajković je najavio da će Odbojkaški savez pomoći odbojkaškim klubovima.

“Upravni odbor OSCG je donio odluku o promjeni programa aktivnosti za prvih šest mjeseci, poslali smo Ministarstvu sporta i mladih na saglasnost. Ideja je da se finansijski pomogne klubovima i da se preusmjere sredstva sa nerealizovanih aktivnosti. Mi smo donijeli odluku i poslali na saglasnost Ministarstvu, čim dobijemo istu, sredstva ćemo uplatiti klubovima”.

OSCG će sredstva uplatiti klubovima, iako još uvijek nijedno reprezentativno takmičenje nije otkazano, ali je realno da će doći do pomjeranja datuma.

“U konstantnoj smo komunikaciji sa Evropskom Konfederacijom (CEV) i Balkanskom Asocijacijom (BVA). Ono što je nama najvažnije ove godine je Evropsko prvenstvo za kadetkinje, gdje smo trebali da budemo domaćini 01-09.avgusta ove godine, ali je sada termin 01-09.oktobra. Definitivna potvrda organizacije zavisi od mnogo okolnosti i moraćemo pratiti situaciju iz dana u dan”, zaključio je Pajković.

izvor: TV Vijesti

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button