Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Evropsko prvenstvo 2021Reprezentacija

Veljko Bašić odredio spisak za pripreme

Selektor muške odbojkaške reprezentacije Crne Gore Veljko Bašić objavio je spisak igrača za pripreme nacionalnog tima za predstojeće Evropsko prvenstvo. Crnogorski odbojkaši će drugi put uzastopno nastupiti na Evropskom prvenstvu, nakon što su debitantski nastup prije dvije godine u Holandiji završili sa dvije pobjede. Ovog puta Crna Gora će igrati u grupi B u češkoj Ostravi, a rivali našeg time biće Bugarska (3. septembar, 17.15 časova), Slovenija (4. septembar, 16 časova), Italija (5. septembar, 19 časova), Češka (7. septembar, 19 časova) i Bjelorusija (8. septembar, 19 časova).

Reprezentativci će 24. jula u Podgorici obaviti ljekarske preglede i PCR testiranje, a dan kasnije putuju za Pljevlja, gdje će ostati do 6. avgusta. Od 19. do 21. avgusta Crna Gora će igrati na turniru u Skoplju, a od 22. do 27. avgusta Bašićevi puleni imaće sparing treninge i utakmice sa Aluron Virtu Zawiercie, poljskom ekipom koju vodi naš trener Igor Kolaković i njegov pomoćnik Srđan Popović.

U stručnom štabu Veljka Bašića su pomoćni treneri Darko Prebiračević i Balša Radulović, specijalista za fizičku pripremu Vladimir Živanović, statističar Pavle Matić, doktor reprezentacije Miroslav Kezunović, tim menadžer Nikola Kažić, te fizioterapeuti Vladimir Dragojević i Drago Đurović. Nažalost, zbog obaveza u klubovima Bašić ne može da računa na pomoćnog trenera Srđana Popovića i statističara Ajkuta Ajdina, koji su dugogodišnji članovi stručnog štaba. U ekipi, takođe, neće biti tehničara Nikole Radonića, koji je nastupao na prošlom Evropskom prvenstvu i u kvalifikacijama za predstojeće, a koji je odlučio da završi reprezentativnu karijeru.

Na spisku selektora Bašića nalaze se:

TEHNIČARI:  Rajko Strugar, Danilo Dubak, Rastko Milenković;

PRIMAČI SERVISA: Vojin Ćaćić, Marko Bojić, Ivan Zvicer, Marko Vukašinović, Nemanja Peruničić, Božidar Ćuk;

KOREKTORI: Miloš Ćulafić, Aleksandar Minić, Milutin Pavićević, Bojan Strugar;

SREDNJI BLOKERI: Luka Babić, Ivan Ječmenica, Blažo Milić, Matija Ćinćur;

LIBERO: Nikola Lakčević, Miloš Kosović.

Evropski šampionat počinje 1. septembra, kada startuju grupe C i D, dan kasnije počinje takmičenje u grupi A, dok utakmice u grupi B startuju 3. septembra.

Prve četiri reprezentacije iz naše grupe plasiraće se u osminu finala i ukrštaće sa grupom D, u kojoj su Francuska, Njemačka, Hrvatska, Slovačka, Letonija i Estonija. Utakmice osmine finala i četvrtfinala našeg dijela kostura takođe će se igrati u Ostravi. Drugi dio kostura igraće osminu finala i četvrtfinale u poljskom gradu Gdanjsku. Polufinalni mečevi i utakmice za medalje odigraće se takođe u Poljskoj, ali u Katovicama. Finale i meč za treće mjesto na programu su u nedjelju 19. septembra.

U kvalifikacijama za EuroVolley 2021. održanim u maju, Crna Gora je osvojila prvo mjesto u grupi, ispred Grčke, Azerbejdžana i Gruzije.

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button