Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
CEVNovostiOSCGSlajderSlike

Pajković: Zahvalni CEV-u i predsjedniku Boričiću na pomoći, Boričić: CEV će nastaviti da podržava aktivnosti OSCG

Predsjednik Evropske odbojkaške Konfederacije (CEV) i portpredsjednik Svjetske odbojkaške Federacije (FIVB) Aleksandar Boričić posjetio je danas Odbojkaški savez Crne Gore.

Njega su tom prilikom ugostili predsjednik OSCG Cvetko Pajković i član predsjedništva OSCG Nenad Vujanović.

Na press konferenciji održanoj danas u prostorijama Odbojkaškog saveza Crne Gore, povodom posjete predsjednika Evropske odbojkaške konfederacije Aleksandra Boričića, predstavnike medija i prisutne, pozdravio je predsjednik OSCG Cvetko Pajković.

” Ovom prilikom želim da pozdravim predstavnike medija i prije svega velikog prijatelja crnogorske odbojke, predsjednika Evropske odbojkaške konfederacije Aleksandra Boričića.

Počelo je još jedno dugo odbojkaško ljeto u našoj zemlji. Seniorske reprezentacije su u Svjetskoj i Evropskoj ligi, ukupno osam selekcija treba da se takmiči u kvalifikacijama za prvenstva Evrope, i na šampionatima Balkana. Nije lako, ali jedan od najpopularnijih i značajnijih sportova na svijetu živi i u našoj zemlji.” –  izjavio je predsjednik OSCG Cvetko Pajković.

Takođe, Pajković je dodao i  da duguje veliku zahvalnost Evropskoj odbojkaškoj kući, na donaciji koja se sastojala od 1000 lopti, 150 odbojkaških mreža, 3 podloge za teren i 1000 lopti za djecu.

Poslednje dvije godine, Savez je zahvaljujući ovoj donaciji obezbijedio klubovima bolje uslove za rad i time doprinio razvoju odbojkaškog sporta na nacionalnom planu. Od ove godine pokrenut je i projekat Mini odbojke za djecu uzrasta od 9 do 12 godina, koja je imala veliki odaziv, gdje je učestvovalo 48 klubova i škola, odnosno 500 djevojčica i dječaka.

press - cvetko pajkovic - aleksandar boricic 00022

Predsjednik CEV Aleksandar Boričić istakao je da je OSCG u poslednje vrijeme veoma napredovao i sa rezultatima i sa organizacijom mnogih takmičenja.

“Želio bih da se zahvalim na pozivu koji mi je uputio Odbojkaški savez Crne Gore i jako sam radostan što sam danas ovdje.

Mi smo u komunikaciji jako dugo, ali bih istakao da sam još od ranije upoznat sa situacijom u Odbojkaškom savezu Crne Gore i moram reći da se mnogo toga promjenilo, možda su u početku klubovi imali prednost, ali je gospodin Pajković sa svojim saradnicima uspio da pomjeri težište ka nacionalnim selekcijama. Mislim da je za svaku državu bitno da radi uspješno sa mlađim selekcijama, da su svuda prisutne, a da starije postižu sve bolje rezultate. Takođe, OSCG je postao prisutan na međunarodnoj sceni i sa seminarima, sa učešćem na mnogim takmičenjima, ali i sa organizacijom.

Mnogo puta sam i prije nego što sam postao predsjednik CEV-a istakao kako je bitno krenuti sa Evro ligom, koja je odličan ulazak u svjetsku odbojku, a znate da u svjetskoj odbojci imamo 221 članova. To je izuzetno velika odbojkaška familija, a Crna Gora je sve prisutnija u dijelu organizacije. Osvajanjem Evropske lige napravljen je jedan džinovski korak, koji predstavlja mogućnost za ulazak u Svjetsku ligu”, kazao je Boričić.

On je istakao da je OSCG izuzetno korektno i odgovorno postupio prilikom odustajanja od druge divizije Svjetske lige.

“Nadam se da će Odbojkaški savez Crne Gore dobiti ekonomsku podršku koju zaslužuje i zbog dobre organizacije i rezultata, jer su izuzetno korektno i dostojanstveno odustali od igranja u drugoj grupi Svjetske lige, jer u tom trenutku nisu mogli da garantuju za sredstva. Mogli su da naprave rizik, ali bi doveli u pitanje opstanak Saveza i bili su dovoljno odgovorni i prema Savezu, klubovima i mlađim selekcijama i ipak ostali u okvirima svojih finansijskih mogućnosti.

press - cvetko pajkovic - aleksandar boricic 00052

U krajnjoj liniji veliki je pomak i učešće na Olimpijskim igrama malih zemalja, gdje je muška reprezentacija osvojila zlatnu medalju. Pojavljuje se sad i ženska reprezentacija, koja je sad nastupila i u Evropskoj ligi. Toliko se šire aktivnosti Saveza, uz, siguran sam, skromna sredstva.

Zadovoljan sam što sam danas ovdje, u prostorijama kakve nemaju mnogi savezi, što znači da postoji mogućnost da je kuća dobra i uredna i da je spremna da primi goste i strance, kao i da se u ovoj kući organizuju aktivnosti.

Sigurno je da će Evropska odbojkaška konfederacija podržati dalje aktivnosti OSCG. Mogu uvijek da računaju na našu podršku, jer rukovodstvo koje je napravilo ovoliko pomaka zaslužuje podršku i g-din Pajković i njegovi saradnici mogu da računaju da u bilo kom trenutku, gdje ja mogu da pomognem lično ili CEV, da ćemo to sigurno učiniti. Još jednom hvala na podršci i želim crnogorskoj odbojci još mnogo dobrih rezultata”, zaključio je Boričić.

Kao vid zahvalnosti za svu pomoć od strane Evropske odbojkaške konfederacije i predsjedniku Aleksandru Boričiću, Pajković je uručio poklon, umjetničko djelo crnogorskog akademskog vajara Marka Petrovića Njegoša.

 

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button