Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Kvalifikacije za EP (odbojkašice)ReprezentacijaSeniorke

Odrađen zadatak na Islandu, u Finskoj bitka za drugo mjesto

Tri boda u Finskoj Crnoj Gori bi donijela istorijski, prvi plasman na Evropsko prvenstvo. Meč se igra u subotu 10. septembra

Odbojkašice Crne Gore odradile su zadatak na Islandu, dobile utakmicu maksimalnim rezultatom 3:0 (25:23, 25:20, 25:11), pa će tako u posljednjem kolu u Finskoj odlučivati o drugom mjestu u grupi B i direktnom plasmanu na Evropsko prvenstvo. Tri boda u Finskoj Crnoj Gori bi donijela istorijski, prvi plasman na Evropsko prvenstvo, ali postoji varijanta i da nastup na EP izbori i najbolja trećeplasirana selekcija, pa je zato vrlo važno kojim rezultatom će duel u posljednjem kolu biti završen. Meč u Finskoj igra se u subotu 10. septembra.

Crna Gora je počela u postavi u kojoj je na poziciji libera, umjesto povrijeđene Melise Cenović, zaigrala primač servisa Dušanka Petrović. Korektor je bila Nikoleta Perović, na prijemu Tatjana Bokan i Nevena Vukčević, a na pozicijama srednjeg blokera Mina Dragović i Katarina Budrak.

Island je poveo 3:1 na startu utakmice, ali je nakon toga naša reprezentacija napravila seriju od četiri uzastopna poena i preokrenula rezultat na servis kapitenke Tatjane Bokan. Potom je Crna Gora povela 10:6, ali je domaćin izjednačio na 11:11.  Poslije tajm-auta Milorada Krunića, njegove izabranice povele su 14:11, ali je Island vezao četiri poena i preokrenuo rezultat, pa je naš selektor ponovo zatražio odmor. To je poremetilo servis Islanda, a odmah nakon toga na servis Tanje Bokan dva sjajna smeča imala je Nikoleta Perović, od kojih je drugi bio poslije lopte koju joj je digla Dušanka Petrović. Crna Gora je povela 18:16, Island izjednačio na 18:18 i 19:19, a pri rezultatu 21:19 za gošće, domaći selektor drugi put je pozvao tajm-aut. Pri rezultatu 21:20 za Crnu Goru, Krunić je u igru ubacio Tijanu Tvrdišić i Dijanu Vuković, a ova druga odmah napravila dva poena plasiranim loptama. Na prvu set loptu naše ekipe, pri rezultatu 24:23, u igru su se vratile Marija Šušić i Nikoleta Perović, a poslije sjajnog servisa naše tehničarke Islanđanke su izbacile loptu u aut i set je završen rezultatom 25:23 za Crnu Goru.

Poveo je Island i u drugom setu, rezultatom 2:0, a Crna Gora preokrenula na 3:2. Domaće u opet stekle prednost, ovog puta od 7:4, pa 8:5, da bi Crna Gora poslije odličnih servisa Nevene Vukčević povela 12:10, a Island zatražio tajm-aut. Ipak, Islanđanke su povele 15:14, ali su naše odbojkašice u tim trenucima zaigrale kako se od njih očekivalo, proradio je blok, pa su osvojile četiri uzastopna poena, povele 18:15 i natjerale domaćeg selektora da zatraži odmor. Uskoro je Crna Gora vodila 21:16, nakon servisa Saške Đurović, koja je sa Tijanom Tvrdišić ušla u igru. Na prijem je ušla Simona Petranović, a “crvene” dobile drugi set rezultatom 25:20.

Na krilima osvajanja prva dva seta Crna Gora je u trećem povela 3:0, a potom i 9:4. U tim trenucima libera je u našoj selekciji igrala Lana Labović. Uskoro je bilo 12:6, pa 14:7, zatim i dvocifrena razlika – 18:8. Meč je bio riješen, a set je završen rezultatom 25:11 za Crnu Goru.

Island – Crna Gora 0:3 (23:25, 20:25, 25:11)

Kopavogur – Sportska dvorana. Gledalaca: 150. Sudije: De Bar (Holandija), Lekur (Francuska).

Island: Porvarđardotir, M. Einarsdotir, H. Stefansdotir, Friđrihsdotir 1, Arnarsdotir, V. Einarsdotir 1, Hadžiredžepović, S. Stefansdotir 5, Ragnarsdotir, Gunarsdotir 5, Blondal, T. Gretarsdotir 19, Porarinsdotir 6, D. Gretarsdotir.

Crna Gora: Bokan 4, Tvrdišić, Perović 11, Šušić 2, Labović (libero), Vuković 7, Petranović 4, Vukčević 5, Petrović (libero), Budrak 6, Đurović 4, Dragović 9.

Povezani članci

Back to top button