Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Kvalifikacije za EP (odbojkašice)ReprezentacijaSeniorke

Na Islandu je cilj maksimalna pobjeda

Utakmica protiv domaćina igra se u srijedu od 20.30 časova po našem vremenu (prenos na Areni sport 5)

Ono što su zacrtale prije nego što su odigrale posljednji meč pred svojom publikom u Pljevljima, naše odbojkašice su i ostvarile – prva su ekipa koja je uzela set favorizovanoj Češkoj, a taj susret poslužio im je i da dodatno poprave formu uoči utakmica sa Islandom i Finskom koje će donijeti rasplet u grupi B. Sada je cilj drugačiji, Crna Gora u srijedu 7. septembra od 20.30 časova gostuje Islandu (prenos na Areni sport 5) sa željom da utakmicu riješi u tri seta i odmah krene sa pripremama za duel sa Finskom. Izabranice Milorada Krunića jesu neuporedivo kvalitetniji rival od Islanda čak i bez libera Melise Cenović, koja zbog povrede nije otputovala sa reprezentacijom, ali unaprijed dobijene utakmice često znaju da budu komplikovane, pa našim djevojkama ostaje da na terenu pokažu da im forma ide uzlaznom putanjom i da će njen vrhunac, baš kako je predvidio selektor, dostići u posljednjem kolu u Finskoj.

“Stigli smo na Island, gdje nas u srijedu očekuje vrlo važna utakmica za nas u kvalifikacijama, utakmica u kojoj nema kalkulacija, gdje moramo ići na pobjedu koja nam donosi tri boda i po mogućnost sa sva tri osvojena seta i rezultatom 3:0 za nas. Došla je skoro cijela ekipa koja je igrala u Pljevljima protiv Češke, kući je ostala Melisa Cenović, koja, nažalost, zbog povrede nije mogla da bude sa nama. Na toj poziciji ćemo pokušati da nađemo neko dobro rješenje i probaćemo ga već na utakmici na Islandu, da bismo ga što bolje pripremili za utakmicu u Finskoj”, kaže selektor Milorad Krunić.

Utakmica na Islandu igra se u gradiću Kopavoguru, kroz koji su nedavno protutnjali naši najbolji odbojkaši na putu ka uspjehu u kvalifikacijama i plasmanu na Evropsko prvenstvo. Nadamo se da će se isto desiti i sa odbojkašicama, da će trijumf na Islandu biti dobra uvertira pred duel u Finskoj koji će odlučivati o drugom mjestu u grupi B i direktnom plasmanu na EP. Doduše, postoji mogućnost da na Evropskom prvenstvu zaigra i najbolja trećeplasirana reprezentacija iz šest grupa, pa je vrlo bitno da naše djevojke odrade maksimalno ozbiljno i duel na Islandu, a kasnije i utakmicu u Finskoj, koja je na programu 10. septembra.

“Stigle smo na Island bez libera Melise Cenović. U srijedu igramo utakmicu protiv Islanda i potrudićemo se da nadomjestimo njeno odsustvo i da napravimo jednu lijepu uvertiru pred utakmicu protiv Finske. Cilj nam je da odigramo kao što smo odigrale u Pljevljima protiv istog protivnika i da slavimo sa maksimalnim rezultatom 3:0”, ističe Simona Petranović, primač servisa naše reprezentacije.

Povezani članci

Back to top button