Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Kvalifikacije za EP (odbojkašice)ReprezentacijaSeniorke

Odbojkašice u subotu u Finskoj jure pobjedu za plasman na EP

Ukoliko dobiju rezultatom 3:0 ili 3:1 u Motonet areni u gradu Joensuu, "crvene" će osvojiti drugo mjesto u grupi B i izboriti vizu za Evropski šampionat. Meč počinje u 16.30 časova po našem vremenu

Da bi prvi put zaigrale na Evropskom prvenstvu, odbojkašice Crne Gore moraju sjutra da pobijede Finsku u gostima i osvoje tri boda u posljednjem kolu kvalifikacija. I one, i naš selektor Milorad Krunić vjeruju da je tako nešto moguće, bez obzira što su Finkinje na startu kvalifikacija slavile u Pljevljima. Crna Gora je tada osvojila prvi set i odigrala na razliku četvrti, ali prije početka kvalifikacija selektor Krunić je i govorio da formu ekipe tempira za posljednje kolo, očigledno dobro osjetivši da će taj duel sve rješavati.

Ukoliko dobiju rezultatom 3:0 ili 3:1 sjutra u Motonet areni u gradu Joensuu, “crvene” će osvojiti drugu mjesto u grupi B, iza neprikosnovene Češke i izboriti vizu za Evropski šampionat. Sve ostalo bilo bi u domenu teorije, čak i da Evropska odbojkaška konfederacija (CEV) omogući nastup najboljoj trećeplasiranoj selekciji, jer u tom slučaju krajnji ishod kvalifikacija ne bi zavisio od nas.

Meč u Finskoj počinje u 16.30 časova po našem vremenu (prenos na CEV Youtube kanalu).

“Poslije dugog puta sa Islanda, stigli smo u Finsku, gdje sjutra igramo utakmicu koja je za nas biti ili ne biti. Dobra stvar je da smo se na Islandu svi razigrali, da su sve cure spremne, donekle i zdrave i da ćemo se maksimalno potruditi, od prvog poena ući u utakmicu. Moramo vjerovati, ne smijemo se predavati ni u jednom momentu. Sve dok postoji i zadna trunka da možemo pobijediti tu utakmicu, jednostavno moramo ići na pobjedu, jer došli smo do samog kraja i ovo je za nas utakmica biti ili ne biti”, kazao je selektor Milorad Krunić.

U prvom susretu u Pljevljima protiv Finske nije igrala naša sjajna korektorka Nikoleta Perović, pa će sjutra to biti prednost Crne Gore. Nažalost, na put za Island i Finsku nije krenula povrijeđena Melisa Cenović, naš prvi libero, ali to ne mijenja ništa kada su ambicije naših djevojaka u pitanju – Finskoj respekt, ali naš cilj je pobjeda koja donosi tri boda i plasman na Evropsko prvenstvo…

“Kvalifikacije za Evropsko prvenstvo su se privele kraju, preostala je još utakmica u Finskoj sa domaćinom. One su favoritkinje u ovoj utakmici, ali naravno da nijesmo došle sa bijelom zastavicom, koliko god da je jedno teško putovanje iza nas. Došle smo sa, mogu slobodno reći, nekim pozitivnim “vajbom” i zaista željom da ih iznenadimo. Nama je potrebna pobjeda od 3:0 ili 3:1 kako bismo ostvarile dugo sanjani san i konačno se našle na Evropskom prvenstvu”, istakla je naša kapitenka Tatjana Bokan.

Povezani članci

Back to top button