Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Kvalifikacije za EP (odbojkašice)ReprezentacijaSeniorke

Odbojkašice opet bolje od BiH

Dvije provjere protiv BiH sjajan putokaz za selektora Milorada Krunića i njegove izabranice da su na pravom putu pred kvalifikacije za EP

Dvije sjajne provjere odradile su odbojkašice Crne Gore protiv Bosne i Hercegovine u Pljevljima, u oba meča slavile, pa selektor Milorad Krunić može da bude zadovoljan kako se odvijaju stvari uoči početka kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. Do početka kvalifikacija i prve utakmice sa Finskom 21. avgusta, takođe u Pljevljima, gdje će naša selekcija igrati mečeve kao domaćin, ostalo je još deset dana, taman toliko da i preostale kockice dođu na svoje mjesto, da se oporavi libero Melisa Cenović, te da Nikoleta Perović, koja u drugom meču sa BiH nije igrala zbog nelagodnosti u mišiću, dostigne punu formu…

U drugom kontrolnom susretu sa selekcijom BiH, koji je bio nezvaničnog karaktera i koji je igran bez prisustva publike, naša selekcija pokazala je dobru igru i dopustila rivalu da osvoji samo jedan set i to na staru susreta poslije velike borbe i neizvjesne završnice. Kada su se “crvene” malo zagrijale i opustile, stvari su išle upravo onako kako je očekivao selektor Krunić – sva tri seta koja je Crna Gora riješila u svoju korist riješena su bez uzbuđenja u završnici, naročito treći set na meču, u kojem su naše igračice dominirale od starta,

Selektor Krunić je šansu na poziciji korektora ponovo pružio Dijani Vuković, a ona mu se odužila sa 17 osvojenih poena. Tanja Bokan je opet odigrala kapitenski i susret završila sa 16 poena, dok su odlična bila i sva tri srednja blokera – Mina Dragović je upisala 10 poena, Katarina Budrak devet i iskoristila priliku koju je dobila, dok je Saška Đurović susret završila sa sedam. Simona Petranović je imala znatno veću minutažu nego u prvom susretu sa BiH i osvojila je devet poena, dok je sa njom na prijemu servisa opet igrala Nevena Vukčević, koja se dobro snašla na poziciji koja nije njena prirodna, i osvojila četiri poena. Tehničar je bila Marija Šušić i osvojila je tri poena. Na poziciji libera igrala je Lana Labović.

Crna Gora će u Pljevljima biti domaćin u prva dva meča u kvalifikacijama – protiv Finske 21. avgusta i protiv Islanda 24. avgusta.

Crna Gora – Bosna i Hercegovina 3:1 (24:26, 25:22, 25:17, 25:19)

Pljevlja – Sportski centar “Ada”. Igrano bez prisustva publike.

Crna Gora: Bokan 16, Tvrdišić, Perović, Šušić 3, Madžgalj (libero), Labović (libero), Vuković 17, Petranović 9, Tuševljak, Vukčević 4, Budrak 9, Đurović 7, Dragović 10.

BiH: Paradžik 8, Dragutinović, Božić, Brašnić (libero), Radišković 4, Stevanović, Ilić, Ivković (libero), Biberdžić 5, Marković, Babić 14, Bošković 6, Halilović 2, Glibić 7, Klopić 6, Zekić 7. 

Povezani članci

Back to top button