Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Kvalifikacije za EP (odbojkaši)SenioriSlike

Kolašinska bajka završena pobjedom i protiv Islanda

U prva tri meča u kvalifikacijama, koja je odigrala kod kuće, Crna Gora zabilježila sva tri trijumfa i lider je grupe D

Odbojkaška bajka u Kolašinu završena je na najbolji mogući način – Crna Gora je zabilježila i treću pobjedu u isto toliko mečeva u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, ovog puta protiv Islanda rezultatom 3:0 (25:15, 25:10, 25:16). Na taj način naša reprezentacija na polovini kvalifikacija trenutno vodi u grupi D sa osam bodova, dok drugoplasirani Portugal ima sedam. S obzirom na to da osim prvoplasiranih ekipa u grupi, na Evropsko prvenstvo idu i četiri najbolje drugoplasirane reprezentacije, izabranici našeg selektora Ivana Joksimovića imaju luksuz da izgube u Portugalu, a da posao završe u Luksemburgu i Islandu, protiv selekcija od kojih su neuporedivo bolji, što su dokazali u mečevima sa njima.

U meču sa Islandom selektor Joksimović odmarao je kapitena Aleksandra Minića, Marka Bojića i Blaža Milića, koji su bili starteri u prva dva susreta, a brzo im se na klupi pridružio i sjajni libero Nikola Lakčević. Uz startere Rajka Strugara, Luku Babića i Ivana Zvicera, šansu su dobili korektor Bojan Strugar, primač Slobodan Bojić i srednji bloker Matija Ćinćur, a ubrzo i libero Stefan Radević. Crna Gora je utakmicu otvorila dobrim smečom Bojana Strugara, Islanđani su odolijevali samo nekoliko poena dok se naši igrači nisu opustili, a onda su uslijedili atraktivni poeni Bojića, Babića, Zvicera, Strugara i Ćinćura, te odlične odbrane Radevića. Dileme nije bilo i naši igrači ubjedljivo su dobili taj dio igre sa 25:15.

U istom tempu nastavili su i u drugom setu, poveli 5:0, pa je bilo samo pitanje konačne razlike na kraju tog seta. Islanđani su ostali na 10 poena, a Joksimović je ukazao šansu i najmlađem, 18-godišnjem Rastku Milenkoviću na poziciji tehničara, Đorđu Jovoviću na poziciji korektora i Benjaminu Hadžisalihoviću na prijemu.

Naši mladi igrači zaslužili su velike aplauze sjajne kolašinske publike i u trećem setu i na kraju utakmice, njihovi potezi u pojedinim trenucima digli su na noge oko hiljadu gledalaca u dvorani. Osvajanje seta nije dolazilo u pitanje, a ovog puta Island je zaustavljen na 16 poena.

Za kraj priča i zanimljiv detalj – pred posljednji meč sa Islandom, menadžment i osoblje hotela “Bianca” iznenadili su naše reprezentativce i stručni štab specijalnom tortom na kojoj je ispisano “HVALA VAM” i na taj način pokazali sjajan odnos koji su imali svih 46 dana koliko su naši momci boravili u u ovom predivnom hotelu. U ime reprezentacije selektor Ivan Joksimović izrazio je punu zahvalnost direktoru Savu Medenici i kompletnom osoblju hotela “Bianca” na fantastičnom gostoprimstvu.

Crna Gora naredne tri utakmice igra u gostima: 14. avgusta na Islandu, 17. avgusta u Portugalu, a 20. avgusta u Luksemburgu posljednji susret u kvalifikacijama.

Crna Gora – Island 3:0 (25:15, 25:10, 25:16)

Kolašin – Sportski centar. Gledalaca: 1.000. Sudije: Sarikaja (Turska), Tomec (Slovenija).

Crna Gora: Minić, Ćinćur 6, Babić 11, Zvicer 6, R. Strugar 1, Milenković, Hadžisalihović 2, Lakčević (libero), M. Bojić, S. Bojić 7, Milić, B. Strugar 8, Jovović 2, Radević (libero).

Island: M. I. Matiason 1, Baldvinson 1, L. Matiason 2, Herman, Peturson 2,  H. Valdimarson, Ingimundarson 4, Elvarson (libero), Sigurđson 9, Mani Matiason, Omarson (libero), Daviđson 2, Jonson. 

Povezani članci

Back to top button