Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Evropsko prvenstvo 2021ReprezentacijaSeniori

Milić: Na EP možemo da napravimo dobar rezultat

Crnogorski odbojkaši u Podgorici sprovode drugi dio priprema za Evropsko prvenstvo, uskoro kreću i sa kontrolnim utakmicama

Odbojkaši Crne Gore su skoro na polovini priprema za Evropsko prvenstvo. Nakon 12 dana u Pljevljima, izabranici Veljka Bašića su od ponedjeljka nastavili sa radom u Podgorici. Usljed zauzetosti dvorane u okviru kompleksa “VOCO”, zbog Evropskog rukometnog prvenstva za kadetkinje, “crveni” treninge u dvorani obavljaju u Univerzitetskoj dvorani (do 14. avgusta).

“Poslije nepune dvije nedjelje završili smo udarni i fizički najzahtjevniji dio priprema u Pljevljima. Možemo da budemo zadovoljni učinjenim, jer je sve proteklo po planu i programu, pošto smo se, ipak, okupili poslije dvomjesečne pauze. Trenutno radimo u Podgorici, gdje imamo savršene uslove za rad u kompleksu “VOCO“, kaže za Pobjedu Blažo Milić, srednji bloker naše odbojkaške reprezentacije.

Odbojkaši će u Podgorici trenirati do odlaska u Skoplje, gdje će od 19. do 21. avgusta učestvovati na 45. memorijalnom turniru ,,Branko Hadžiiljoski – Čajka“. Protivnici naše selekcije biće redom domaća reprezentacija Sjeverne Makedonije, zatim Slovačka i Izrael. Poslije turnira u Sjevernoj Makedoniji, ,,crveni“ će od 22. do 27. avgusta u Podgorici sparingovati sa poljskim Zavjerćeom, koji sa klupe vodi naš proslavljeni trener Igor Kolaković, a čiji je pomoćnik Srđan Popović.

Detalj sa treninga reprezentacije u Univerzitetskoj dvorani u Podgorici

“Turnir u Skoplju će biti jako kvalitetan, a zatim dočekujemo poljski klub Zavjerće sa kojim ćemo odraditi sparing treninge i utakmice. Sve utakmice će nam biti od velikog značaja, jer kroz njih ćemo najbolje podići formu za ono što nam slijedi”, dodaje Milić.

Milić je bio dio ekipe koja je prije dvije godine u Holandiji debitovala na Evropskom prvenstvu, kada je Crna Gora upisala dvije pobjede u pet mečeva u grupi i samo je set dijelio od plasmana u osminu finala.

Crna Gora će početkom septembra drugi put igrati na EP, u češkoj Ostravi, u grupi sa Bugarskom, Italijom, Slovenijom, Češkom i Bjelorusijom.

“Debitantski nastup na Evropskom prvenstvu u Holandiji završili smo sa dvije pobjede i ostao je žal jer je jedan set odlučio da ne prođemo u osminu finala. Sada, već kao iskusniji za jedno veliko takmičenje, bilo bi izvanredno da prođemo vjerovatno i najtežu grupu na EP. Svjesni smo svega, kako protivnika, tako i sopstvenog kvaliteta i vjerujem da možemo da napravimo dobar rezultat”, zaključio je Milić.

Ima interesovanja iz inostranstva, ali je i Budva opcija za narednu sezonu

Blažo Milić je trenutno jedan od malobrojnih igrača koji još uvijek nema potpisan ugovor za narednu klupsku sezonu. Nakon dvije sezone u Budvi, Milić razmišlja o o drugim opcijama, ali ne isključuje mogućnost da ostane i u redovima šampiona Crne Gore.

“Ima interesovanja iz inostranstva, ali sve to ide malo sporije u pregovorima. Razgovaram i sa Budvom, klubom koji odlično funkcioniše i gdje sam proveo posljednje dvije sezone”, ističe 34-godišnji Nikšićanin.

Milić je prije dvije sezone stigao u Budvu iz Budućnosti, gdje je odigrao sezonu po povratku iz inostranstva. Igrao je u Makedoniji (Škendija), Slovačkoj (Bratislava), Švajcarskoj (Nafels), Libanu, Grčkoj (Orestijada), Francuskoj (Narbon) i Rumuniji (Krajova). Karijeru je počeo u rodnom Nikšiću, u Sutjesci, odakle je 2010. godine stigao u Studentski centar. Nakon dvije i po godine u podgoričkom klubu, u februaru 2012. „otisnuo“ se u inostranstvo. U ljeto 2012. je stigao u Budvansku rivijeru, gdje je ostao godinu, a onda opet otišao u inostranstvo.

Izvor: Pobjeda – Arena

Povezani članci

Back to top button