Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Evropsko prvenstvo 2021ReprezentacijaSeniori

Crna Gora protiv domaćina prvog dana turnira u Sjevernoj Makedoniji

Turnir u Skoplju održaće se od 19. do 21. avgusta, a na njemu će još učestvovati Slovačka i Izrael

Prve kontolne utakmice tokom priprema za Evropsko prvenstvo, crnogorska reprezentacija imaće od 19. do 21. avgusta u Skoplju, na 45. memorijalnom turniru “Branko Hadžiiljoski – Čajka”. Prvi protivnik naše selekcije biće upravo domaća reprezentacija Sjeverne Makedonije, a meč je na programu 19. avgusta od 20 časova. Naredna dva dana izabranici našeg selektora Veljko Bašića igraće protiv preostalih učesnika turnira – prvo protiv Slovačke (20. avgust, 17 časova), a posljednjeg dana protiv Izraela (21. avgust, 17 h).  Nakon posljednjeg dana takmičenja, održaće se ceremonija dodjele nagrada i izbor najboljih pojedinaca turnira. Utakmice se igraju u dvorani “Boris Trajkovski”, gdje će učesnici turnira svakodnevno moći i da treniraju.

“U Skoplju imamo izuzetno dobar turnir, igramo sa protivnicima kakvi nam trebaju. Znamo da nam je grupa na EP izuzetno jaka, a dva posljednja meča sa Češkom i Bjelorusijom su nam najbitnija. Češka igra kao Slovačka, a Bjelorusija igra kao Izrael ili Slovačka. Upravo sam se zbog toga odlučio za taj turnir u Skoplju“, kazao je selektor Crne Gore Veljko Bašić.

Sjeverna Makedonija i Slovačka će, kao i naša selekcija, nastupiti na predstojećem Evropskom prvenstvu, pa će im turnir u Skoplju biti sjajna provjera urađenog na pripremama.

Naša selekcija trenutno sprovodi pripreme u Podgorici, a ovih dana (od 10. do 14. avgusta) trenira u Univerzitetskoj dvorani zbog zauzetosti Verde Complex dvorane (EP u rukometu).

Poslije turnira u Sjevernoj Makedoniji, crveni“ će od 22. do 27. avgusta u Podgorici sparingovati sa poljskim Zavjerćeom, koji sa klupe vodi naš proslavljeni trener Igor Kolaković, a čiji je pomoćnik Srđan Popović.

Detalj sa treninga reprezentacije u Univerzitetskoj dvorani

Evropski šampionat počinje 1. septembra, kada startuju grupe C i D, dan kasnije počinje takmičenje u grupi A, dok utakmice u grupi B, u kojoj je Crna Gora,  startuju 3. septembra, a igraju se u češkom gradu Ostravi. Rivali našeg tima biće Bugarska (3. septembar, 17.15 časova), Slovenija (4. septembar, 16 časova), Italija (5. septembar, 19 časova), Češka (7. septembar, 19 časova) i Bjelorusija (8. septembar, 19 časova).

Prve četiri reprezentacije iz naše grupe plasiraće se u osminu finala i ukrštaće sa grupom D, u kojoj su Francuska, Njemačka, Hrvatska, Slovačka, Letonija i Estonija. Utakmice osmine finala i četvrtfinala našeg dijela kostura takođe će se igrati u Ostravi. Drugi dio kostura igraće osminu finala i četvrtfinale u poljskom gradu Gdanjsku. Polufinalni mečevi i utakmice za medalje odigraće se takođe u Poljskoj, ali u Katovicama. Finale i meč za treće mjesto na programu su u nedjelju 19. septembra.

Crnogorski odbojkaši će drugi put uzastopno nastupiti na Evropskom prvenstvu, nakon što su debitantski nastup prije dvije godine u Holandiji završili sa dvije pobjede, nad Estonijom i Češkom.

U kvalifikacijama za EuroVolley 2021. održanim u maju, Crna Gora je osvojila prvo mjesto u grupi, ispred Grčke, Azerbejdžana i Gruzije.

Povezani članci

Back to top button