Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Kvalifikacije za EP (odbojkašice)ReprezentacijaSeniorkeSlike

Odbojkašice bolje od BiH poslije pet setova

Bila je to sjajna provjera za odbojkašice Crne Gore, koje će u Pljevljima igrati kao domaćin i u kvalifikacijama za EP koje počinju 21. avgusta

Odličnu provjeru imala je ženska odbojkaška reprezentacija Crne Gore u meču sa Bosnom i Hercegovinom, koji je odigran u Pljevljima, gdje se priprema naša selekcija i gdje će kao domaćin igrati svoje mečeve u kvalifikacijama – poslije pet setova i velike borbe, izabranice našeg selektora Milorada Krunića slavile su sa 3:2 (25:22, 25:22, 18:25, 24:26, 15:11).

Bio je to meč koji je bosanskohercegovačkom stručnjaku na klupi našeg tima poslužio da isproba više igračica, da vidi šta je na pripremama odrađeno kako je očekivao i šta bi trebalo popraviti do početka kvalifikacija, 21. avgusta, kada Crna Gora igra sa Finskom.

“Čestitam prvo mojoj ekipi na pobjedi u jednoj izuzetno teškoj i kvalitetnoj odbojkaškoj utakmici. S druge strane stajala je reprezentacija Bosne i Hercegovine, ekipa koja je sa odličnim trenerom duži niz godina zajedno. Imaju puno više iskustva i puno više utakmica u posljednje dvije godine od nas, prošle godine plasirale su se na Evropsko prvenstvo, osvojile Srebrnu ligu i imaju taj uhodani sistem, tako da nije bilo nimalo lako igrati protiv njih. S druge strane mi smo odigrali stvarno dobro, prva dva seta čak bih rekao i odlično. Onda je malo počelo ponestajati snage, malo nas je poremetila i povreda Nikolete Perović, koju je odlično zamijenila Dijana Vuković. Sve u svemu, jedna jako bitna pobjeda. Bitna je i zbog našeg psihološkog stanja što smo pobijedili, makar to bilo i 3:2. Čestitam mojim curama na igri. Vidim jako puno prostora za napredak i nadam se da ćemo do utakmice sa Finskom biti samo još bolji”, kazao je selektor Crne Gore Milorad Krunić.

U našoj selekciji Tanja Bokan je odigrala čitav meč i osvojila 22 poena, Nikoleta Perović je do povrede upisala 13, koliko i Saška Đurović, Dijana Vuković, koja je ušla umjesto Perovićeve, susret je završila sa 11 osvojenih poena.

Crna Gora i BiH odigraće kontrolni meč i u srijedu, ali neće biti zvaničnog karaktera i igraće se bez prisustva publike.

Crna Gora – Bosna i Hercegovina 3:2 (25:22, 25:22, 18:25, 24:26, 15:11)

Pljevlja – Sportski centar “Ada”. Gledalaca: 200. Sudije: Jelena Mitrović i Milanka Purović.

Crna Gora: Bokan 22, Tvrdišić 2, Perović 13, Šušić 4, Madžgalj (libero), Labović (libero), Vuković 11, Petranović 1, Tuševljak, Vukčević 1, Budrak, Đurović 13, Dragović 8.

BiH: Paradžik 9, Dragutinović 8, Božić 4, Brašnić (libero), Radišković 6, Stevanović, Ilić 1, Ivković (libero), Biberdžić 8, Marković, Babić 6, Bošković 18, Halilović, Glibić, Klopić 5, Zekić 7. 

Povezani članci

Back to top button