Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Kvalifikacije za EP (odbojkašice)ReprezentacijaSeniorkeSlike

Finska bolja nakon četiri seta, na redu je Island

Naše odbojkašice dobile prvi set protiv Finske, na startu kvalifikacija za EP, a onda stale...

Izuzetno podmlađena ženska seniorska reprezentacija Crne Gore nije uspjela da zabilježi pobjedu na startu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo – bolja je bila Finska i slavila rezultatom 3:1 (23:25, 25:12, 25:14, 26:24). Naše igračice silno su počele meč u Pljevljima, osvojile prvi set, ali nakon toga sve je bilo u znaku Finkinja koje su ostvarile značajnu pobjedu.

Crna Gora je počela sa postavom Tanja Bokan i Dušanka Petrović na prijemu servisa, Marija Šušić kao tehničarka, korektorka Dijana Vuković, srednje blokerke Saška Đurović i Mina Dragović, te libero Melisa Cenović.

Petrović je imača čast da prva servira u svom rodnom gradu i meč otvorila asom. U većem dijelu prvog seta naša selekcija igrala je odlično, najčešće vodila sa dva ili tri poena razlike, a kada je prednost porasla na četiri (15:11), gosti su uzeli tajm-aut. Kako je Finska nakon toga vezala tri poena, na isti način uzvratio je i naš selektor Milorad Krunić. Tada se razgoropadila naša kapitenka Tanja Bokan, vezala četiri dobra smeča i Crna Gora je povela 21:16. Kada se činilo da je set prelomljen, Finkinje su osvojile četiri poena zaredom, prišle na 21:19, pa je i Krunić posegnuo za odmorom. Nije mnogo pomoglo, Finska je ubrzo preokrenula na 23:22. Izjednačila je fenomenalna Tanja Bokan. U tom trenutku na poziciji primača servisa Simona Petranović je zamijenila Dušanku Petrović, a Mina Dragović donijela prvu set loptu našem timu pri rezultatu 24:23. Naše djevojke odmah su je iskoristile i dobile prvi set 25:23.

Naša selekcija vrlo loše je otvorila drugi set, Finska je povela 6:0, a selektor Krunić potrošio jedan tajm-aut i ponovo uveo Simonu Petranović na prijem servisa. Gošće su održavale prednost, pa je naš selektor zatražio novi odmor pri rezultatu 11:6 za Finsku. Kada je Finkinje povele 14:7, Tijana Tvrdišić je na poziciji tehničarke zamijenila Mariju Šušić. Potom je Krunić zamijenio i korektorke, ušla je Nevena Vukčević umjesto Dijane Vuković. Prednost našeg rivala konstantno je rasla, a set je završen rezultatom 25:12 za Finsku.

Sa tri uzastopna poena Finska je u trećem setu povela 5:2, a pri rezultatu 8:4 selektor Krunić je zatražio tajm-aut. To je drugi put uradio pri vođstvu rivala 13:7, jer i dalje našim igračicama ništa nije polazilo za rukom. Na kraju seta Crna Gora je osvojila 14 poena, a pred kraj tog dijela igre na poziciji srednje blokerke ušla je Katarina Budrak, koja je zamijenila Minu Dragović.

Crna Gora je u četvrtom setu povela 5:0, kao da su se naše igračice probudile iz sna koji je trajao dva seta. Ali, nije bilo tako. Pri rezultatu 9:4 za našu selekciju, Finska je osvojila pet uzastopnih poena i izjednačila, a malo kasnije i povela 13:11. Kada su gošće povele 24:19, izgledalo je da je meč gotov, ali tako nisu mislile i naše igračice – osvojile su pet poena zaredom, izjednačile na 24:24, ali nisu smogle snage za potpuni preokret. Finska je osvojila naredna dva poena i dobila utakmicu.

Naredni meč Crna Gora igra protiv Islanda, u srijedu 24. avgusta od 18 časova, takođe u Pljevljima.

Crna Gora – Finska 1:3 (25:23, 12:25, 14:25, 24:26)

Pljevlja – Sportski centar “Ada”. Gledalaca: 990. Sudije: Ristovski (Makedonija), Petrović (Srbija).

Crna Gora: Bokan 17, Tvrdišić, Cenović (libero), Šušić 5, Madžgalj, Labović (libero), Vuković 9, Petranović 7, Tuševljak, Vukčević 1, Petrović 2, Budrak 3, Đurović 3, Dragović 5.

Finska: Rekola 14, Jalonen, Kokonen 21, Kosonen 13, Rikila, Alanko 4, Hujanen, Korhonen, Lakonen 17, Ohman, Laksonen (libero), Hakinen (libero), Bjeregard-Madsen 8, Andrikopoulou.

Povezani članci

Back to top button