Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ReprezentacijaSenioriSlajderSvjetska ligatiker

Boškan: Izvukli smo maksimum, ispali smo zbog poraza u mečevima na jednu loptu

Selektor crnogorske muške reprezentacije Slobodan Boškan rekao je da je ekipa izvukla maksimum u ovom momentu u Svjetskoj ligi, kao i da su porazi koji su nas udaljili od završnog turnira bili u mečevima na jednu loptu.

Crna Gora je drugi nastup u Svjetskoj ligi okončala sa četiri pobjede i dva poraza i nijanse su je dijelile da se nađe na finalnom turniru u Frankfurtu.

“Oba meča smo tijesno izgubili. Nažalost, tako je u sportu. Nekada pobijediš, nekada ne. Međutim, svi smo izvukli maksimum u ovom momentu. Nije nam išao na ruk dug put u Meksiko Siti, pa dolazak u Afriku preko Evrope. Većina igrača je to prvi put proživjela, a ja sam to kao igrač prošao više puta nastupajući u Svjetskoj ligi. To je ogroman napor za glavu i tijelo”, rekao je Boškan.

Reprezentativci su bolje privikli na uslove u Americi, koji su im prijali više od afričkih.

“Evidentno je da smo u Meksiko Sitiju upisali tri pobjede, ali ovdje kad smo došli u utakmici sa Venecuelom nismo bili u pravom ritmu. Gubili smo 2:0, stigli do taj brejka i na kraju je malo nedostajalo da pobijedimo. Protiv Tunisa je to bilo bolje. Međutim, u toj utakmici u odlučujućim momentima gdje smo mogli da prelomimo nismo bili smireni da uradimo najbolje za nas”, istakao je Boškan.

I pored toga što nije obezbijeđena karta za završnicu, selektor je istakao pozitivne strane drugog nastupa u Svjetskoj ligi.

“Zadovoljan sam, iako se nismo plasirali, načinom na koji smo igrali. Mnogo su nam značile ove utakmice. Svaki protivnik je bio zahtjevan i naporan i protiv svih smo igrali dobro. I ova dva poraza su bila tijesna, igralo se na razliku u završnici”, ponovio je Boškan.

Osjetio se izostanak i dvojice standardnih reprezentativaca.

“Bili smo bez korektora Miloša Ćulafića, a i libero Ivan Rašović se povukao pred ovu akciju. Za Nikolu Lakčevića je Svjetska liga bila prvo ozbiljno takmičenje na visokom nivou”, kazao je mladi stručnjak.

U Svjetskoj ligi Crna Gora je igrala i protiv Njemačke i Španije, selekcija sa kojima ćemo se sastati u septembarskim kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

“Špance smo mnogo bolje upoznali jer će uglavnom biti u tom sastavu u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, dok su Njemci taktizirali. Njemačka će biti težak protivnik i najveći favorit u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, bez obzira što su taktizirali u Svjetskoj ligi. Predstoji mi duboka analiza u kojoj ću izvući pouke, a važno je i dobro odmoriti pred te kvalifikacije”, zaključio je Slobodan Boškan.

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button