Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Svjetsko prvenstvo

8 selekcija iz Evrope na SP odbojkašica

Evropska odbojkaška konfederacija je, na osnovu odluka Administrativnog Borda CEV, saopštila sistem kvalifikacija za XVIII SP 2018. u konkurenciji odbojkašica, koje će se odigrati u Japanu.

Na Svjetskom prvenstvu u Japanu igraće 8 reprezentacija iz Evrope. U tri runde Evropskih kvalifikacija nastupiće 42 reprezentacije.

Prva runda će se odigrati u maju i junu, kada će na 2 turnira „Malih zemalja“ igrati 8 selekcija, a pobjednici će izboriti plasman u II rundu.

U II rundi kvalifikacija, koja će se odigrati od 30. maja – 4. juna 2017, 36 reprezentacija će biti podijeljeno u 6 grupa. Turniri će se igrati po jednostrukom bod sistemu, a pobjednici 6 grupa će izboriti plasman na Svjetsko prvenstvo, dok će 6 drugoplasiranih selekcija izboriti plasman u III rundu.

III runda kvalifikacija će se odigrati od 22. – 27. avgusta 2017, a prve dvije selekcije će ostvariti plasman na SP u Japanu.

Žrijeb za SP 2018. u konkurenciji odbojkašica obaviće se u decembru 2017, na osnovu rang lista FIVB od 30. septembra 2017.

Na XVIII SP 2018. igraće 24 reprezentacije, a plasman su do sada izborili Japan, organizator i SAD, svjetski prvak.

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button