Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
FIVBSvjetsko prvenstvo

Iz Evrope 10 reprezentacija na SP odbojkaša u Italiji i Bugarskoj

Na osnovu odluka Administrativnog Borda CEV, Evropska odbojkaška konfederacija je saopštila sistem Evropskih kvalifikacija za XIX SP 2018. u konkurenciji odbojkaša, koje će se odigrati u Italiji i Bugarskoj.

Iz Evrope će na SP 2018. igrati 10 reprezentacija, a plasman su već izborili Italija i Bugarska, organizatori, i Poljska, svjetski prvak. Na turnirima III runde Evropskih kvalifikacija igraće ukupno 39 reprezentacija.

U I rundi Evropskih kvalifikacija (maj – jun 2016.) nastupiće 7 reprezentacija „Malih zemalja“ na 2 turnira, a plasman u II rundu izboriće po 2 prvoplasirane selekcije.

U II rundi kvalifikacija, koja će se odigrati od 23. – 28. maja 2017, 36 reprezentacija će biti podijeljeno u 6 grupa. Turniri će se igrati po jednostrukom bod sistemu, a pobjednici 6 grupa će izboriti plasman na Svjetsko prvenstvo, dok će 6 drugoplasiranih selekcija izboriti plasman u III rundu.

III runda kvalifikacija će se odigrati od 15. – 20. avgusta 2017, a prve dvije selekcije će ostvariti plasman na SP u Italiji i Bugarskoj.

Žrijeb za SP 2018. u konkurenciji odbojkaša obaviće se u decembru 2017, na osnovu rang lista FIVB od 30. septembra 2017.

Na XVIII SP 2018. igraće 24 reprezentacije, a plasman su do sada izborili Italija i Bugarska, organizatori, i Poljska, svjetski prvak.

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button