Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
FIVBSvjetsko prvenstvo

Iz Evrope po 2 ekipe na juniorskim SP i po 6 ekipa na kadetskim SP

Svjetska odbojkaška federacija, FIVB, saopštila je broj učesnika po Konfederacijama za Svjetska prvenstva 2019. u kadetskoj i juniorskoj konkurenciji.
Za Evropu (CEV) su rezervisana po 2 mjesta na juniorskim SP i po 6 mjesta na kadetskim SP. Organizatori i datumi SP 2019. u kadetskoj i juniorskoj konkurenciji biće poznati 3. i 4. maja, kada će se održati sastanak Administrativnog Borda FIVB.

Na kadetskim SP 2019. nastupiće ukupno 20 reprezentacija. Evropu (CEV) će predstavljati po 6 najuspešnijih selekcija sa EP 2018, koje se igraju u Češkoj i Bugarskoj. Na SP će, pored domaćina, igrati i po 4 selekcije iz Sjeverne i Srednje Amerike (NORCECA) i Azije (AVC), po 3 selekcije iz Južne Amerike (CSV) i po 2 selekcije iz Afrike (CAVB). Pravo nastupa na SP u kadetskoj konkurenciji imaju igračice rođene 1. januara 2002. i mlađe i igrači rođeni 1. januara 2001. i mlađi.

U juniorskoj konkurenciji, na Svjetskim prvenstvima 2019. igraće po 16 reprezentacija. Pored organizatora, na SP će iz svih 5 Konfederacija nastupiti po 2 selekcije, kao i još 5 prvoplasiranih selekcija sa FIVB rang liste. Ukoliko je organizator među prvih 5 sa FIVB rang liste, plasman na SP izboriće naredna selekcija. Takođe, ukoliko na Kontinentalnom prvenstvu plasman izbori selekcija koja se već plasirala na osnovu FIVB rang liste, plasman na SP će izboriti naredna selekcija po plasmanu. To znači da će iz Evrope (CEV) plasman na SP izboriti finalisti EP 2018.

Na SP 2019. u juniorskoj konkurenciji pravo nastupa imaju igračice rođene 1. januara 2000. i mlađe i igrači rođeni 1. januara 1999. i mlađi.

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button