Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
OSCG

Zoran Vukčević izabran za predsjednika Skupštine, Miloš Ćulafić član Upravnog odbora OSCG

Danas je u hotelu “Aurel” održana vanredna Skupština OSCG.

Skupština je zakazana zbog usklađivanja rada i akata Saveza sa novim Zakonom o sportu. Na sjednici su usvojeni novi Statut OSCG, Pravilnik o disciplinskoj i materijalnoj odgovornosti, Pravilnik o arbitraži OSCG i Poslovnik o radu Skupštine OSCG.

Shodno novom Statutu, a za koji je Odbojkaški savez Crne Gore dobio saglasnost od Ministarstva sporta, na predlog ŽOK “Morača” i OK “Jedinstvo”, za predsjednika Skupštine OSCG izabran je jednoglasno Zoran Vukčević, delegat OK “Budućnost”.

Skupština je danas takođe i verifikovala odluke o imenovanju predsjednika OSCG Cvetka Pajkovića do isteka mandata 2020.godine i donijela odluku o njegovom profesionalnom angažovanju. Verifikovana je i odluka o imenovanju Upravnog odbora i Miloša Ćulafića kao novog člana Upravnog odbora, koji po novom Zakonu mora biti iz redova aktivnih sportista.

Miloš Ćulafić

Za predsjednika Arbitražne komisije OSCG izabran je diplomirani pravnik Miomir Radifković, a za članove diplomirana pravnica Nikolina Kažić i Slobodan Kovačević.

Na Skupštini su verifikovani i mandati delegatima Skupštine, a koji će trajati pet godina. Shodno novom Statutu, članovi Skupštine ŽOK “Budućnost”, ŽOK “Luka Bar”, ŽOK “Galeb”, AOK “Rudar” i OK “Jedinstvo” imaće po dva delegata, shodno članu 12 Statuta u kojem glasi da “članovi OSCG koji su, od obnove i sticanja  nezavisnosti (od sezone 2006/2007), osvajali titulu prvaka Crne Gore ili pobjednika Kupa Crne Gore, mogu u Skupštini imati i dva predstavnika o čemu , na predlog Predsjednika saveza, odluku donosi Skupština saveza.”

 

 

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button