Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
FIVBOSCGSlikeVideo

Završen 38. Kongres FIVB

Predsjednik FIVB Ari Grasa istakao značaj jačanja nacionalnih timova

Od petka do nedjelje u Kongresnom centru “Papendal” u Arnemu (Holandija) održan je 38. Kongres Svjetske odbojkaške federacije (FIVB).

Predsjednik OSCG Cvetko Pajković i generalni sekretar OSCG Ivan Bošković predstavljali su Odbojkaški savez Crne Gore na Kongresu FIVB.

Predsjednik FIVB Ari Grasa je tokom obrazlaganja svog izvještaja o radu u prethodnom periodu istakao ogroman rast odbojke tokom njegovih 10 godina na mjestu predsjednika i pozvao nacionalne federacije da sanjaju velike snove.

Grasa se prisjetio svih dostignuća tokom njegovog mandata, a posebno je značajno partnerstvo FIVB-a sa CVC Capital Partners i stvaranje komercijalnog ogranka odbojke nazvanog “Volleyball World”. Od svog lansiranja u februaru 2021. godine, “Volleyball World” je pokrenuo najsavremeniju novu turneju, “Beach Pro Tour”, obezbijedio partnerstvo sa nekoliko vrhunskih brendova kao što su Mizuno i DHL, i potpisao višegodišnje partnerstvo za TV prenose sa medijskim kompanijama poput Polsata i ESPN.

Predsjednik FIVB je istakao i važnost ulaganja u nacionalne timove.

“Kao što sam obećao prije 10 godina, nastavljam da vam nudim mogućnosti. Ne želim da vam jednostavno dam ribu; želim da vas naučim kako da pecate. I neću nikoga od vas napustiti, kao što su mnogi od vas bili u prošlosti“, rekao je predsjednik FIVB.

„Zato smo pokrenuli program “Volleyball Empowerment”, kako bismo novac od našeg partnerstva sa CVC-om reinvestirali direktno u naše nacionalne timove, u mušku i žensku odbojku, odbojku na pijesku i odbojku na snijegu.”

Predsjednik FIVB je takođe obećao da će dodatno povećati raspoloživa sredstva za podršku svih 222 nacionalne federacije i nastaviti da razvija odbojku širom svijeta.

Ideja o zajedničkoj izgradnji budućnosti bila je prisutna u cijelom predsjednikovom izveštaju. Kroz Volleyball Empowerment za pokretanje razvoja sporta, Volleyball World da maksimizira komercijalni potencijal sporta i posvećenost inovacijama i mogućnostima, predsjednik je obećao da će voditi odbojku ka još većem uspjehu u napredovanju.

Generalni direktor FIVB-a Fabio Azevedo predstavio je “Volleyball Empowerment”, revolucionarni program podrške, i ohrabrio delegate da iskoriste nevjerovatnu podršku koja se nudi.

„Glavna svrha osnaživanja odbojke je da pomjerimo naše nacionalne federacije i vaše reprezentacije na nivo koji zaslužuju. Imaćemo više timova koji učestvuju, više pobjednika i više trofeja“, rekao je Fabio Azevedo.

„Nove i jake reprezentacije mogu da inspirišu novu generaciju navijača i sportista. I kao ujedinjena odbojkaška porodica, želimo da naš sport bude jak i želimo da naš sport učini svijet boljim inspirišući sve više i više ljudi da se bave sportom i vode zdrave stilove života.”

Odbojkaški savez Crne Gore je juče na marginama 38. Kongresa FIVB potpisao Memorandum o razumijevanju sa Odbojkaškim savezom Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Potpisan Memorandum o razumijevanju sa Ujedinjenim Arapskim Emiratima

Delegacija OSCG je takođe prisustvovala i 43. Kongresu CEV, koji je održan u četvrtak u Arnemu.

Završen 43. Kongres CEV, od petka do nedjelje FIVB Kongres

Naredni, 39. Kongres FIVB održaće se 2024.godine na Tajlandu.

Povezani članci

Back to top button