Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
BVASlajdertiker

Vukčević: Ti mečevi će značiti svim igračima

Odbojkaši Budućnosti privode kraju pripreme za start nove sezone, u kojoj će prve obaveze imati na međunarodnoj sceni, Balkanskom kupu, u kojem će za rivale, za vikend u Baru, imati rumunsku Štincu, grčki PAOK i turski Mili Pjango.

“Od 21. avgusta smo radili fizičkoj spremi tehnici, koju su igrači morali da prođu, a već duže vrijeme radimo u dvorani. Odigrali smo jednu kontrolnu utakmicu sa ekipom Gacka, na kraju je bilo 2:2 u setovima. U prva dva seta igrala je postava koja bi trebala da igra Balkanski kup. Taj meč nam je dobro došao, a mislim da je bolje pao mlađim nego starijim igračima”, kaže trener Budućnosti Zoran Vukčević.

Ljetos je Budućnost napustilo pet igrača. Repezentativac Marko Vukašinović je prešao u švajcarski Nafels, Marko Đuranović je otišao da studira i igra Italiji, Nikola Lakčević je novi član Budvanske rivijere, Boris Vlahović je otišao da radi u Sjedinjene Američke Države, dok se Jovan Delić vratio u Đerdap. Umjesto njih, u podgorički klub su stigli tehničar Miloš Tatar, korektor Goran Bošković i junior Ivan Zvicer (stigao iz nikšićkog Volej stara). Od prošlogodišnjeg sastava u klubu su i dalje (ne znači da će svi i ostati) Luka Babić, Andre Bojić, Bojan Strugar, Bojan Radović, Aleksandar i Nemanja Vidić.

Da bi nastup na Balkanskom kupu bio ozbiljniji, redove Budućnosti za ovaj turnir, pod ingerencijom Balkanske odbojkaške asocijacije, pojačali su igrači koji su trenutno bez kluba, što aktuelni, što bivši reprezentativci, korektor Vuk Medenica, libero Rade Papović te srednji bloker Blažo Milić.

“Medenica, Papović i Milić će pomoći nama, ali i mi njima, po mogućnosti, kako bi pronašli neki novi angažman”, ističe Vukčević.

Prema riječima Vukčevića, ambicije Budućnosti na Balkanskom kupu nijesu velike.

“Cilj je da igrači imaju neke međunarodne utakmice, zbog toga smo se i prijavili za ovaj kup. Ti mečevi će im značiti za naredni period. Kao što znate, Budućnost prošle sezone nije igrala Evropu, to su veliki troškovi za nas, nije bilo ni Balkanske lige. Najveća nepoznanica nam je rival u polufinalu, rumunska Baja Mare, dok su Mili Pjango i PAOK ekipe koje u svojim redovima imaju dosta internacionalaca, pogotovo turska ekipa koja je prošle sezone u svom prvenstvu bila dobro kotirana. Ponavljam, momci koji bi trebali da idu u inostranstvo, imaće dvije utakmice koje bi mogle da ih preporuče”, rekao je trener Budućnosti.

U subotu u „Topolici“ igraju se polufinala, prvo Budućnost – Štinca (17 časova), a onda PAOK – Mili Pjango (20). U nedjelju od 19 sati je finale, tri sata ranije meč za treće mjesto.

Vijesti

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button