Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Evropsko prvenstvo 2021

Veljko Bašić: Najteža grupa, ali ostajem optimista

Drugi put uzastopno selektor Veljko Bašić i njegovi izabranici izborili su plasman na Evropsko prvenstvo. U Holandiji prije dvije godine “crveni” su ostavili sjajan utisak, zabilježili dvije pobjede, a samo set ih je dijelio od plasmana u drugi krug. Ovog puta igraće u grupi B, čiji je domaćin Češka, upravo reprezentacija koja se zbog tog jednog seta, i pored poraza od Crne Gore na kraju takmičenja u grupi, našla u drugom krugu. Osim nje, u našoj grupi u Ostravi igraće vicešampion Evrope Slovenija, velesila Italija, sjajna ekipa Bugarske, te Bjelorusija, koja je bila slabije plasirana od nas u Holandiji. Čini se da teže nije moglo…

“Mislim da je naša grupa najteža, situaciju nam komplikuje činjenica da je Češka, koju smo mi dobili u Holandiji, domaćin grupe. Ali, ostajem optimista, vjerujem da ćemo upravo protiv Češke odlučivati o plasmanu u drugi krug iz ove izuzetno komplikovane i teške grupe”, kaže selektor Crne Gore Bašić.

Svaki od naših rivala igrao je na prošlom Evropskom prvenstvu, pa nema nepoznanica o njihovom kvalitetu i mogućnostima.

“Slovenija je bila druga na Evropskom prvenstvu, svi znamo koliko je uvijek jaka Italija, Bugari imaju mladu, jako talentovanu i dobru ekipu. Češku smo savladali u posljednjem kolu u Holandiji, gotovo ništa nisu mijenjali, tako da poznajemo njihov sastav. Dobro poznajem i Bjelorusiju, jer sam puno puta tamo igrao. Grupa je teška, ali naša ekipa je već igrala na Evropskom prvenstvu i pokazala da zna kako da funkcioniše u tim okolnostima, kako da se nosi sa pritiskom, pa se nadam da u najmanju ruku možemo ponoviti rezultat sa prošlog Evropskog prvenstva, a nadam se i prolazu u drugi krug”, zaključuje selektor Veljko Bašić.

Utakmice u grupi B igraju se od 3. do 9. septembra. Četiri ekipe iz grupe plasiraće se u osminu finala.

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button