Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Evropsko prvenstvoEvropsko prvenstvo 2021

Italija prvak Evrope sedmi put!

Mladi italijanski odbojkaši, koje predovodi selektor Ferdinando de Đorđi, zabilježili svih devet pobjeda na Evropskom prvenstvu, a u finalu poslije velike borbe savladali Sloveniju sa 3:2

Italija je gospodar evropske odbojke! Nakon što su odbojkašice nedavno pokorile Stari kontinent, večeras su to uradili i odbojkaši i to prvi put poslije 16 godina – u finalu Evropskog prvenstva u Katovicama, Italija je poslije velike borbe i drame u pet setova savladala Sloveniju sa 3:2 (22:25, 25:20, 20:25, 25:20, 15:11)! Podmlađeni sastav Azura, kojim su majstorski dirigovali selektor Ferdinando de Đorđi i MVP šampionata, kapiten i tehničar novog prvaka Simone Đaneli (24 godine), dobio je svih devet mečeva na prvenstvu, a Sloveniju dva puta i tako osvojio sedmu titulu prvaka Evrope.

I Italijani i Slovenci, koje i dalje prati prokletstvo u finalima EP, jer su treći put osvojili srebro (uradili su to 2015. i 2019) bili su u grupi B u Ostravi sa Crnom Gorom, što najbolje govori da je u pitanju bila najjača grupa na Prvenstvu.

Italija je igrala ubjedljivo najljepšu odbojku, Sloveniju je u grupi dobila čak sa 3:0. Najviše poena za Italijane u finalu je osvojio Danijele Lavija (21), devetnaestogodišnji Alesandro Mikeleto je ponovo blistao i osvojio 17, dok je fenomenalan učinak imao rezervni korektor Juri Romano, koji je preokrenuo tok susreta u četvrtom periodu i za nepuna dva seta sakupio 11 poena.

U ekipi Slovenije Alen Pajenk je imao 16 poena, a Tonček Štern i Klemen Čebulj po 14.

Italija je na krovu Evrope  naslijedila Srbiju, koja je prije dvije godine takođe bila najbolja u obje konkurencije. Pehar kapitenu novog šampiona i priznanje za najboljeg igrača EP Simoneu Đaneliju uručio je predsjednik CEV-a Aleksandar Boričić.

Treće mjesto osvojila je Poljska, koja je u borbi za bronzu savladala Srbiju sa 3:0 (25:22, 25:16, 25:22).

Povezani članci

Back to top button