Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
OSCGSlikeVideo

Uručena priznanja najboljima i najperspektivnijima

Odbojkaški savez Crne Gore je na tradicionalnoj svečanosti održanoj danas u hotelu “Podgorica” uručio priznanja najboljima u domaćem prvenstvu i najperspektivnijima za 2019.godinu.

Svečanosti su, osim predsjednika OSCG Cvetka Pajkovića prisustvovali i predsjednik COK-a Dušan Simonović, direktor direktorata za sport u Ministarstvu sporta Miloš Lalević, kao i članovi Upravnog odbora OSCG, predstavnici klubova, sponzora, partnera, medija i ostalih nacionalnih saveza.

Prisutne je, nakon kratkog video osvrta sa Evropskog prvenstva, pozdravio predsjednik OSCG Cvetko Pajković.

“Dobro došli na naš tradicionalni ispraćaj godine, vidjeli ste i na ovom filmu, vrlo posebne za sve nas. Odmjerili smo se s najboljima u Evropi i time ispunili dugogodišnji cilj. Naši momci su bili čak na pragu plasmana u eliminacionu rundu. U 2019. godini su obje seniorske reprezentacije osvojile zlatnu medalju na Igrama malih zemalja, u Budvi. Naši najbolji juniori su prvaci Balkana, pobijedili su na turniru u Tirani. Inače, sve naše mlade selekcije , u obje konkurencije, učestvovale su na Balkanijadama. Počela je ove godine i peta sezona EKO mini odbojke, nikad brojnija sa preko 700 djece učesnika. Na klupskoj sceni, odbojkaši Budve su osvojili i prvenstvo i kup, plasirali su se i u drugo kolo CEV kupa. I odbojkaši Budućnosti igrali su u Čelendž kupu, na međunarodnoj sceni se našla i Luka Bar čije su seniorke osvojile titulu prvaka Crne Gore, a Galebu je pripao kup”, kazao je Pajković i čestitao dobitnicima priznanja.

“Svima čestitke na postignutim rezultatima, a koristim ovu priliku da čestitam najboljim i najperspektivnijim pojedincima u ovoj godini Dijani Vuković, Ivanu Zviceru, Tijani Tvrdišić i Matiji Ćinćuru. Čestitam i našoj muškoj seniorskoj reprezentaciji na priznanju od strane Crnogorskog Olimpijskog Komiteta za  Sportski podvig godine”, kazao je Cvetko Pajković.

“Uvijek želimo bolje i više. Da iz godine u godinu rastemo, da ponovo imamo seniore na prvenstvu Evrope, da naše seniorke slično iskorače. Naredne godine ćemo biti domaćini prvenstva Evrope za odbojkašice do 17 godina, što je veoma veliki izazov za sve nas u savezu”, zaključio je Pajković, uz zahvalnost gostima na dolasku i čestitajući nastupajuće praznike.

Poseban trofej sa sloganom “Razumijemo se”, OSCG je dodijelio kompaniji “Jugopetrol”, koja sponzoriše “EKO mini odbojku” – najbolji projekat za djecu u Crnoj Gori u organizaciji OSCG. Trofej je finansijskom direktoru Jugopetrola Venecanosu Rogakosu uručio predsjednik OSCG Cvetko Pajković.

Za najperspektivniju odbojkašicu Crne Gore za 2019.godinu izabrana je Tijana Tvrdišić, odbojkašica Luke Bar. Tvrdišić, rođena 2002.godine, igra na poziciji tehničara, a karijeru je počela u Galebu Poliklinika Hipokrat, odakle na početku ove sezone prešla u redove Luke Bar. Ona je prethodne sezone osvojila Kup Crne Gore sa ekipom Galeba, sa kojom je osvojila i titule prvaka Crne Gore u kadetskoj i juniorskoj konkurenciji. Tvrdišić je član kadetske, juniorske i seniorske reprezentacije Crne Gore, sa kojom je na Igrama malih zemalja osvojila zlatnu medalju. Njoj je priznanje uručio Miloš Lalević, direktor Direktorata za sport u Ministarstvu sporta.

Najperspektivniji odbojkaš Crne Gore za 2019.godinu je Matija Ćinćur, odbojkaš Budućnost Capital Plaze. Matija Ćinćur, rođen 2003.godine, igra na poziciji srednjeg blokera prve odbojkaške korake napravio je u Jedinstvo Franci, a od ove sezone nastupa za prvi tim Budućnost Volley Bemax, a takođe je član kadetske i juniorske reprezentacije Crne Gore. Priznanje mu je uručio Cvetko Pajković, predsjednik OSCG.

Najbolja odbojkašica Crne Gore u domaćem prvenstvu za 2019.godinu je Dijana Vuković, odbojkašica Luke Bar. Vuković je u prethodnoj sezoni sa Lukom Bar osvojila titulu prvaka Crne Gore, gdje je bila nosilac igra barske ekipe, a takođe je imala zapažen nastup sa reprezentacijom Crne Gore na Igrama malih zemalja, gdje su naše odbojkašice bile zlatne. Njoj je priznanje uručio Dušan Simonović, predsjednik Crnogorskog olimpijskog komiteta.

Najbolji odbojkaš Crne Gore u domaćem prvenstvu za 2019.godinu je Ivan Zvicer, odbojkaš Mladog Radnika iz Požarevca. Zvicer je prethodnoj takmičarskoj sezoni sa ekipom Budve osvojio duplu krunu i bio jedan od najboljih igrača plej ofa i finala Kupa, a takođe se istakao i nastupima za reprezentaciju Crne Gore na Igrama malih Zemalja 2019, gdje su naši odbojkaši osvojili zlatnu medalju. Njemu je priznanje uručio Cvetko Pajković, predsjednik OSCG.

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button