Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Kvalifikacije za EP (odbojkaši)

Određeni datumi kvalifikacija za EP u obje konkurencije

Da li će muška odbojkaška reprezentacija Crne Gore drugi put uzastopno zaigrati na Evropskom prvenstvu, odnosno da li će naše odbojkašice izboriti istorijski, prvi nastup na šampionatu kontinenta, znaće se sredinom maja. Naime, nakon što je otpala mogućnost da se kvalifikacije održe u januaru, kao što je bilo predviđeno, CEV je odlučio da se dva kruga kvalifikacija u obje konkurencije odigraju u maju. Naša muška reprezentacija biće domaćin drugog turnira grupe F, dok će ženska selekcija biti domaćin prvog turnira grupe D.

Naši odbojkaši igraće 7, 8. i 9. maja na turniru u Gruziji gdje će im protivnici redom biti Azerbejdžan, Grčka i domaća selekcija.

Azerbejdžan će biti prvi protivnik Crne Gore i na turniru u Podgorici, koji se održava 14, 15. i 16. maja, a u naredna dva susreta “crveni” će igrati protiv Gruzije i Grčke.

Evropsko prvenstvo za muškarce održaće se od 15. avgusta do 30. septembra u četiri zemlje: Poljskoj, Češkoj, Estoniji i Finskoj. Osim domaćina i najboljih osam ekipa sa posljednjeg šampionata održanog 2019. godine, plasman na EP izboriće pobjednici kvalifikacionih grupa, te pet najboljih drugoplasiranih reprezentacija.

Prvi turnir grupe D odbojkašica igraće se u Crnoj Gori 7, 8. i 9. maja, a rivali naših djevojaka su Kosovo, Finska i Slovačka. Na turniru u Slovačkoj 13, 14. i 15. maja “crvene” će prvo igrati sa domaćom selekcijom, zatim sa Finskom i  na kraju sa Kosovom.

Domaćini Evropskog prvenstva za djevojke (održaće se od 15. avgusta do 30. septembra) biće Srbija, Bugarska, Hrvatska i Rumunija, a uz njih i osam najuspešnijih selekcija sa EP 2019, mjesto na šampionatu Starog kontinenta imaće po dvije prvoplasirane reprezentacije iz svih šest kvalifikacionih grupa.

KVALIFIKACIJE ODBOJKAŠA – GRUPA F

Turnir u Gruziji

7. maj

Azerbejdžan – Crna Gora

Gruzija – Grčka

8. maj

Crna Gora – Grčka

Azerbejdžan – Gruzija

9. maj

Grčka – Azerbejdžan

Crna Gora – Gruzija

Turnir u Crnoj Gori

14. maj

Gruzija – Grčka

Crna Gora – Azerbejdžan

15. maj

Grčka – Azerbejdžan

Gruzija – Crna Gora

16. maj

Azerbejdžan – Gruzija

Grčka – Crna Gora

KVALIFIKACIJE ODBOJKAŠICA – GRUPA D

Turnir u Crnoj Gori

7. maj

Finska – Slovačka

Crna Gora – Kosovo

8. maj

Slovačka – Kosovo

Finska – Crna Gora

9. maj

Kosovo – Finska

Slovačka – Crna Gora

Turnir u Slovačkoj

13. maj

Slovačka – Crna Gora

Kosovo- Finska

14. maj

Crna Gora – Finska

Slovačka – Kosovo

15. maj

Crna Gora – Kosovo

Finska – Slovačka

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button