Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
SeniorkeSlajdertiker

Seniorke zadržale 29. mjesto u Evropi

Odbojkašice Crne Gore zadržale su 29. poziciju na novoj rang listi Evropske odbojkaške konfederacije (CEV) sa 104 boda, šest više u odnosu na rang listu od okrobra prošle godine.

Prva je i dalje Rusija (334 boda), a na drugo mjesto se probila Srbija sa 324 boda, koliko ima i Italija sada na trećem mjestu.

CEV je saopštio da će Evropu na 12. Svjetskom Kupu u Japanu predstavljati Rusija i Srbija, zahvaljujući dodatnom kriterijumu – plasmanu na posljednjem Evropskom prvenstvu. Naime, Srbija je na prošlogodišnjem EP četvrto mjesto, dok je Italija bila šesta.

Zanimiljvo je da je Srbija u četvrtfinalu EP, u Cirihu, savladala Italiju sa 3:0. Italija je na nedavnom Svjetskom prvenstvu bila četvrta, a Srbija sedma.

Turska (318) i Njemačka (314) zadržale su četvrto, odnosno peto mjesto, šesto mjesto dijele Holandija (napredovala jedno mjesto) i Poljska sa po 274 boda, Belgija se probila dvije pozicije i sada dijeli osmo mjesto sa Hrvatskom (sa po 258 bodova), koja je napredovala tri mjesta. Prvih 10 zaključuje Bugarska (252), koja je nazadovala jednu poziciju.

U rang listu se uračunavaju bodovi sa dva posljednja evropska prvenstva, posljednje Evropske lige i Gran prija, te učinak na posljednjem Svjetskom prvenstvu i Olimpijskim igrama, računajući i kvalifikacije za ova dva takmičenja.

Inače, 12. Svjetski Kup u konkurenciji seniorki odigraće se od 22. avgusta do 6. septembra iduće godine u Japanu i biće prvi kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre u Rio de Žaneiru 2016, sa koga će dvije reprezentacije izboriti plasman.

Na Svjetskom Kupu će igrati 12 reprezentacija – Japan (organizator), po dvije selekcije iz svake Konfederacije i SAD, aktuelni svjetski prvak.

Po odluci FIVB, svaka Konfederacija ima pravo odlučivanja da li će selekcije biti određene na osnovu kontinentalnih rang lista, plasmana na kontinentalnim prvenstvima ili će biti organizovani kvalifikacioni turniri.

S.J.

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button