Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
EPCG Superliga odbojkašica (Ž)

Budućnost sa podmlađenim timom u novoj sezoni

Cilj Budućnost Bemaksa je da bude kolijevka crnogorske ženske odbojke i da odbojkašice tog kluba budu nosioci igre reprezentacije Crne Gore, saopšteno je iz podgoričkog odbojkaškog kluba.

Navodi se da će generalni sponzor podgoričkog tima biti kompanija Bemaks i da će ekipa nastupati pod imenom Budućnost Bemaks. Vrijednost ugovora, koji je potpisan na godinu, nije saopštena. Direktor za korporativne komunikacije Maša Vukotić kazala je da je vrijednost ugovora poslovna tajna.

„Ugovor je za sada potpisan samo za ovu sezonu, ali razmišljamo o dugoročnoj saradnji. To je iznos koji može da zadovolji potrebe kluba. Ne radi se samo o novcu, već i o logistici i opremi. Bemaks je kompanija koja je strateški opredijeljena da posluje na osnovu principa društveno odgovornog poslovanja. Vjerujem da ćemo zajedno sa rukovodstvom kluba promovisati ovaj sport na pravi način, da ćemo privući još djevojčica da se bave ovim sportom, da će juniorke i seniorke ostvariti značajne rezultate u ovoj sezoni. Koristim priliku da pozovem i ostale privredne subjekte da, po ugledu na nas, podrže crnogorski sport i odbojku, i na taj način daju doprinos zdravom razvoju naše društvene zajednice“ kazala je Vukotić na konferenciji za novinare.

Šef stručnog šataba Vladimir Racković kazao je da će Budućnost Bemaks u novi šampionat ući sa potpuno promijenjenim i podmlađenim sastavom.

„Između dvije takmičarske sezone nijesmo imali čistu situaciju o budućnosti kluba, tako da nijesmo ni mogli obaviti konkretne razgovore sa djevojkama kojima je ugovor istekao. Imali smo i djevojke koje su bile pod ugovorom, a željele su da napuste klub. Izašli smo im u susret i dozvolili im da idu“, rekao je Racković.

On je kazao će budućnost kluba biti bazirana na radu sa mlađim kategorijama.

„Ugovori su istekli Dragani Peruničić i Mariji Bojović koje su prešle u Luku Bar i Nedi Vujadinnović, koja će karijeru nastaviti u inostranstvu. Karijeru je završila Ana Raičević, dok su Jovana Janković i Biljana Bečić otišle na studije u inostranstvu. Pod ugovorom bile su i Bojana Medojević i Milana Rovčanin, koje su pokazale interesovanje da idu”, rekao je Racković

On je kazao da su klub pojačale Jelena Milović, Marija Perošević i Kristina Brešić, navodeći da su sve ostale igračice kadetkinje, vicešampionke Crne Gore.

„Biću šef svih uzrasnih kategorija u klubu. Prvenstvene utakmice vodiće moji dosadašnji zamjenici, a svi zajedno radićemo na treninzima”, rekao je Racković.

Sportski direktor Avdulah Radončić kazao je da je prosjek seniorskog tima manji od 16 godina.

„Imamo igračice rođene 1998. i 1999. godine, a dvije su 2000-godište. To su biseri ženske odbojke. Uz pomoć novog generalnog sponzora Budućnost Bemaks će biti budućnost crnogorske odbojke. Mi ćemo, to je strateški cilj, biti kolijevka crnogorske odbojke, klub koji će stvarati crnogorske reprezentativke”, rekao je Radončić.

On se zahvalio i prethodnom sponzoru, kompaniji Zetatrans, navodeći da vjeruje da će sa novim napraviti još bolje rezultate. Nova članica Budućnost Bemaksa Kristina Drešić kazala je da su prvi utici o novom klubu odlični.

„Ekipa je mlada, ali ima želju i volju da radi. Možda ove sezone nećemo biti na vrhu, ali će se dobar rad i trud da dokazati već sljedeće sezone”, rekla je Drešić.

Njena saigračica Marija Perošević vjeruje da će njih dvije pomoći mlađim odbojkašicama i klubu da ostvari dobre rezultate.

„Nadam se da ću opravdati očekivanja trenera i pomoći klubu u ostvarenju cilja. Nadam se daću pomoći da se vrati na vrh. Daćemo sve od sebe“, rekla je Perošević.

Budućnost Bemaks novu sezonu otvoriće sjutrašnjim duelom protiv Budve (20.15).

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button