Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Evropska liga (ž)Seniorke

Seniorke uspješno završile provjeru u Zenici

Izabranice selektora Milorada Krunića uspješno su završile posljednju provjeru pred početak CEV Srebrne lige. Odbojkašice Crne Gore slavile su u drugoj trening utakmici protiv selekcije Bosne i Hercegovine rezultatom 3:2 (25:21, 23:25, 16:25, 25:10, 15:9) u Zenici. Prva utakmica odigrana je u četiri seta po dogovoru selektora, a završena je rezultatom 2:2 (25:20, 25:17, 11:25, 24:26).

“Završili smo boravak u Zenici, jednoj vrlo korisnoj turneji, sa našim prijateljima iz reprezentacije Bosne i Hercegovine. Odigrali smo dvije utakmice, juče je bilo 2:2, juče smo malo više isprobavali. Danas smo uspjeli da pobijedimo 3:2, igrali više u stabilnoj postavi bez puno izmjena,  sve u svemu vrlo sam zadovoljan. Utakmice što smo odigrali u Herceg Novom kao i ove dvije u Zenici mislim da će nam puno koristiti za ulazak u evropsku ligu. Pred nama je put za Farska Ostrva, nadam se da ćemo igru u odnosu na današnju utakmicu do Farskih Ostrva podići još 10, 15, 20 % i da ćemo apsolutno biti spremni za početak Evropske lige”, kazao je selektor Krunić.

Katarina Budrak i saigračice zadovoljne su urađenim u Zenici.

“Nakon dvije odigrane utakmice protiv reprezentacije Bosne i Hercegovine mogu da kažem da smo prilično zadovoljni našim rezultatima. Juče smo odigrali 2:2 i smatram da smo bile na malo nižem nivou nego danas. Danas je mnogo veći nivo, mnogo veća borba, koja je završila uspjehom i pobjedom 3:2, kazala je Budrak.

Seniorke Crne Gore vraćaju se u Herceg Novi gdje će trenirati do četvrtka, 25. maja, kada je planiran put za Farska Ostrva, gdje će odigrati prvu utakmicu za CEV Srebrnu ligu 27. maja.

Povezani članci

Back to top button