Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ReprezentacijaSeniorke

Seniorke testiraju formu sa Bosnom i Hercegovinom

Ženska seniorska odbojkaška reprezentacija Crne Gore otputovala je za Zenicu, gdje će 20. i 21. maja odigrati prijateljske utakmice sa selekcijom Bosne i Hercegovine, koje će biti posljednja provjera pred početak CEV Srebrne lige 2023.

Selektor Milorad Krunić zadovoljan je odrađenim tokom priprema u Herceg Novom i ističe da će kontrolni mečevi sa Bosnom i Hercegovinom, učesnikom ovogodišnjeg Evropskog prvenstva, biti od velike koristi.

“Posle dobre tri sedmice u Herceg Novom gdje smo imali sve uslove za dobar trening, čak nas je i vrijeme poslužilo, nije bilo previše toplo, putujemo u Zenicu na utakmice sa reprezentacijom Bosne i Hercegovine. U Herceg Novom smo odigrali jedan sparing trening između sebe, jedan sparing sa ekipom OK Herceg Novi i jedan sparing trening protiv američkog univerziteta. Vidio se pomak u igri, bližimo se kvalifikacijama i utakmice u Zenici će nam koristiti kao sam finiš priprema za ono što nas čeka u Evropskoj ligi. Na nama je da što više dobrih stvari koje smo primijetili u ova tri sparinga u Herceg Novom izvučemo do savršenstva, da što više stvari koje su nas kočile i koje su nam škripale u igri kroz pripreme i kroz utakmice anuliramo ili svedemo na minimum. Prošle godine smo igrali sa Bosnom i Hercegovinom u Pljevljima dva dobra meča. Oni su stvarno jedna dobra reprezentacija, protiv njih vrijedi igrati, jer su se kao prvi plasirali na Evropsko prvenstvo, još jednom im čestitam na tome, prošle godine gdje mi nismo uspjeli da se plasiramo. Prva utakmica će nam poslužiti da malo podijelimo minutažu, a druga utakmica će nam poslužiti kao potpuna priprema za ono što nas očekuje u Evropskoj ligi. Konačno smo kompletni, priključila nam se Danijela Džaković i polako da se uigramo za sam finiš”, istakao je Krunić.

Nakon Dijane Vuković i Katarine Budrak, reprezentaciji se priključila Danijela Džaković, pa će naše odbojkašice u kompletnom sastavu putovati za Bosnu i Hercegovinu.

“Nakon duge i naporne sezone, konačno sam se priključila pripremama, odradila sam prvi trening sa djevojkama. Smatram da je ekipa mnogo mlada i mnogo perspektivna, fino se radi kao što mogu da vidim. Cure su spremne, staf se mnogo trudi. Imamo dvije utakmice sa Bosnom i Hercegovinom, pa ćemo da vidimo na kom smo nivou u odnosu na prošlu godinu kao i za takmičenje koje nas očekuje Srebrnu ligu” kazala je Danijela Džaković.

Prvi meč u kvalifikacijama za CEV Srebrnu ligu igra se na Farskim Ostrvima 27. ovog mjeseca, nakon kojeg će naša selekcija gostovati Portugalu 31. maja. Na domaćem terenu, izabranice Milorada Krunića igraće 3. juna u Podgorici protiv selekcije Gruzije u dvorani “Verde Complex”, sedam dana kasnije igra se revanš u Gruziji. Posljednje dvije utakmice grupne faze igraju se u Herceg Novom 14. i 16. juna protiv Portugala odnosno Farskih Ostrva.

Povezani članci

Back to top button