Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Evropsko prvenstvo 2021ReprezentacijaSeniori

Pripreme za Evropsko prvenstvo – u Pljevljima počela “Operacija Ostrava”

Nakon što su juče u Podgorici odradili ljekarske preglede i PCR testiranja, naši reprezentativci i stručni štab okupili su se danas u Pljevljima

Prva utakmica na drugom uzastopnom Evropskom prvenstvu na kojem učestvuje Crna Gora igra se 3. septembra, ali “Operacija Ostrava” zvanično je počela danas. Naime, nakon što su juče u Podgorici odradili ljekarske preglede i PCR testiranja, naši reprezentativci i stručni štab okupili su se danas u Pljevljima (neki će zbog objektivnih okolnosti doći sjutra), gdje će boraviti do 6. avgusta. U ovom gradu naša selekcija imaće sve uslove za kvalitetne pripreme, a potom dolazi na red glazura forme – od 19. do 21. avgusta Crna Gora će igrati na turniru u Skoplju, a od 22. do 27. avgusta puleni Veljka Bašića imaće sparing treninge i utakmice sa Aluron Virtu Zawiercie, poljskom ekipom koju vodi naš trener Igor Kolaković i njegov pomoćnik Srđan Popović.

O početku priprema, koje su, po raspoloženju u ekipi, svi jedva čekali nakon sjajnog nastupa na prošlom Evropskom prvenstvu i u kvalifikacijama za predstojeće EP, selektor Crne Gore Veljko Bašić kaže:

Reprezentativce i stručni štab danas su u Pljevljima pozdravili predsjednik Odbojkaškog saveza Crne Gore Cvetko Pajković i generalni sekretar Ivan Bošković.

Pripreme u Pljevljima odradiće:

TEHNIČARI:  Rajko Strugar, Danilo Dubak, Rastko Milenković;

PRIMAČI SERVISA: Vojin Ćaćić, Marko Bojić, Ivan Zvicer, Marko Vukašinović, Nemanja Peruničić, Božidar Ćuk;

KOREKTORI: Miloš Ćulafić, Aleksandar Minić, Milutin Pavićević, Bojan Strugar;

SREDNJI BLOKERI: Luka Babić, Ivan Ječmenica, Blažo Milić, Matija Ćinćur;

LIBERO: Nikola Lakčević, Miloš Kosović.

Kapiten Vojin Ćaćić kaže da nijedne pripreme nisu lake, ali da očekuje da one budu dobra uvertira za ono što reprezentaciju očekuje na Evropskom prvenstvu.

U stručnom štabu selektora Bašića su pomoćni treneri Darko Prebiračević i Balša Radulović, specijalista za fizičku pripremu Vladimir Živanović, koji će imati najviše posla na pripremama u Pljevljima, statističar Pavle Matić, doktor reprezentacije Miroslav Kezunović, tim menadžer Nikola Kažić, te fizioterapeuti Vladimir Dragojević i Drago Đurović. Nažalost, zbog obaveza u klubovima Bašić ne može da računa na pomoćnog trenera Srđana Popovića i statističara Ajkuta Ajdina, koji su dugogodišnji članovi stručnog štaba. U ekipi, takođe, neće biti tehničara Nikole Radonića, koji je nastupao na prošlom Evropskom prvenstvu i u kvalifikacijama za predstojeće, a koji je odlučio da završi reprezentativnu karijeru.

Srednji bloker naše reprezentacije Ivan Ječmenica kaže da su pripreme u Pljevljima uvijek bile srećne odbojkašima:

Crnogorski odbojkaši će drugi put uzastopno nastupiti na Evropskom prvenstvu, nakon što su debitantski nastup prije dvije godine u Holandiji završili sa dvije pobjede, nad Estonijom i Češkom. Ovog puta Crna Gora će igrati u grupi B čiji je domaćin upravo Češka, odnosno grad Ostrava, a rivali našeg time biće Bugarska (3. septembar, 17.15 časova), Slovenija (4. septembar, 16 časova), Italija (5. septembar, 19 časova), Češka (7. septembar, 19 časova) i Bjelorusija (8. septembar, 19 časova).

Evropski šampionat počinje 1. septembra, kada startuju grupe C i D, dan kasnije počinje takmičenje u grupi A, dok utakmice u grupi B startuju 3. septembra.

Prve četiri reprezentacije iz naše grupe plasiraće se u osminu finala i ukrštaće sa grupom D, u kojoj su Francuska, Njemačka, Hrvatska, Slovačka, Letonija i Estonija. Utakmice osmine finala i četvrtfinala našeg dijela kostura takođe će se igrati u Ostravi. Drugi dio kostura igraće osminu finala i četvrtfinale u poljskom gradu Gdanjsku. Polufinalni mečevi i utakmice za medalje odigraće se takođe u Poljskoj, ali u Katovicama. Finale i meč za treće mjesto na programu su u nedjelju 19. septembra.

U kvalifikacijama za EuroVolley 2021. održanim u maju, Crna Gora je osvojila prvo mjesto u grupi, ispred Grčke, Azerbejdžana i Gruzije.

Povezani članci

Back to top button