Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Kvalifikacije za EP (odbojkaši)ReprezentacijaSeniori

Počinju kvalifikacije: Crna Gora u srijedu od 18 časova u Kolašinu dočekuje Luksemburg

Duel sa Luksemburgom vjerovatno je najvažniji u grupi, pa naši reprezentativci pozivaju navijače da ih "nose" do pobjede

Odbrojavanje je praktično završeno, do početka kvalifikacija za Evropsko prvenstvo i prve utakmice muške seniorske reprezentacije sa Luksemburgom ostao je još samo jedan dan. Sticajem okolnosti, najvažniji meč u kvalifikacijama Crna Gora vjerovatno igra na samom startu, jer u svim računicama Luksemburg je protivnik koji će našoj selekciji biti rival za drugo mjesto u grupi D, s obzirom na to da je Portugal veliki favorit. Dakle, od ishoda susreta koji se u srijedu od 18 časova igra u Kolašinu, direktno bi mogao da zavisi treći uzastopni plasman Crne Gore na najveću evropsku odbojkašku smotru.

Povodom početka kvalifikacija i susreta sa Luksemburgom, u prostorijama Odbojkaškog saveza Crne Gore danas je održana konferencija za novinare na kojoj su govorili selektor Ivan Joksimović, kapiten Aleksandar Minić i primač servisa Marko Bojić.

“Došli smo do kraja priprema na koje smo krenuli 26. juna i za koje mogu da kažem da su protekle u najboljem mogućem redu i uz sjajnu energiju i motivaciju svih igrača. Lideri u tome bili su iskusni igrači, koji su bili primjer mladima koje smo selektirali i za koje smo procijenili da zaslužuju da budu dio ove ekipe. Smatram da smo raširili “roster” i da svaki član reprezentacije sada ima neku svoju ulogu u timu. Očekuju nas naporne kvalifikacije, već sjutra krećemo protiv ekipe Luksemburga koja je dosta interesantna reprezentacija, ima nekoliko kvalitetnih pojedinaca. Imamo dovoljno informacija o njima, mislim da smo uradili dobar skauting i da smo se pripremili na adekvatan način kada su oni u pitanju. S druge strane, vjerujem u nas, vjerujem u naš rad, vjerujem u neku energiju koja je prisutna od prvog dana kada smo se skupili ovdje u Podgorici i krenuli ka Kolašinu. Osjećamo i energiju svih u Kolašinu i generalno Kolašinaca, tako da i njih ovim putem pozivam da nam budu vjetar u leđa na ovom putu u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo. Svi se nadamo da imamo kvalitet i šansu da treći put izborimo plasman na EP”, kazao je selektor Ivan Joksimović.

 

Od samog okupljanja pa sve do danas, atmosfera u reprezentaciji je izvanredna, igrači dišu i treniraju kao jedan. Žestok tempo priprema ostao je za njima, već od kontrolnih mečeva sa Bosnom i Hercegovinom selektor Joksimović formu tempira za početak kvalifikacija. A prema onome što se vidjelo u tim susretima, Aleksandar Minić i drugovi imaju šta da pokažu i u srijedu protiv Luksemburga, ali i protiv Portugala (7. avgust) i Islanda (10. avgust).

“Petonedjeljne pripreme u Kolašinu su završene i sad slijedi ono najbolje i najljepše u sportu, a to su utakmice. Dočekujemo ih spremni i sa velikim samopouzdanjem, jer smo dobro radili svih ovih proteklih pet nedjelja, uz spoj mladosti i iskustva. Sjutra u utakmici protiv Luksemburga računam da treba pobjedom da otvorimo kvalifikacije i nekako rasterećenije uđemo u nastavak kvalifikacija i pogotovo u tu drugu utakmicu protiv Portugala, koji je, po meni, favorit za prvo mjesto u ovoj grupi. Radili smo dobro i ako na utakmicama sprovedemo sve to što smo radili na treninzima, uz veliku koncentraciju i veliku motivisanost i energiju, u sjutrašnjoj utakmici ne bi trebalo da bude nikakvih problema i očekujem da pobjedom krenemo u kvalifikacije. Ovom prilikom pozvao bih publiku da dođe u što većem broju i podrži nas na putu ka plasmanu na Evropsko prvenstvo treći put zaredom”, ističe kapiten reprezentacije, korektor Aleksandar Minić.

 

U odnosu na selekciju koja je nastupila na posljednjem Evropskom prvenstvu u Ostravi, nekoliko je novih imena u reprezentaciji, ali nakon dva uzastopna učešća na najvećem kontinentalnom takmičenju, novi prolaz u elitu nekako se kao cilj nameće sam po sebi…

“Kreće novi izazov za nas, nove kvalifikacije. Sjutra je prva utakmica protiv Luksemburga, radi se o dobrom protivniku, sa nekim dobrim igračima. Ali, mislim da smo kvalitetniji, dočekujemo meč puni samopouzdanja i pozitivne energije i nadamo se da ćemo sjutra slaviti i nastavak kvalifikacija dočekati dosta rasterećeniji. Mislim da smo dobro odradili pripremni dio, da smo se dobro pripremili i da smo kvalitetno odradili sve te zadatke koje je selektor stavio pred nas. Nadam se da imamo kvalitet i da ćemo se po treći put plasirati na Evropsko prvenstvo i zadržati taj kontinuitet plasmana”, zaključuje primač servisa naše selekcije Marko Bojić.

Seniori

Povezani članci

Back to top button