Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Kvalifikacije za EP (odbojkaši)OSCGSeniori

Pajković: Ova generacija momaka je zaslužila plasman na Evropsko prvenstvo

Predsjednik Odbojkaškog saveza Crne Gore Cvetko Pajković nakon pobjede protiv Moldavije kojom je naša reprezentacija izborila prvi plasman na Evropsko prvenstvo, kazao je da je Budva ponovo bila srećna, kao 2014. godine kada je osvojena Evropska liga.

Najelitnije takmičenje Starog kontinenta, koje će se održati u Francuskoj, Sloveniji, Belgiji i Holandiji, igraće se u septembru, a već za pet dana Crna Gora će saznati protivnike.

“Sjajan rezultat. Svi smo priželjkivali da se na ovakav način i završi kvalifikacioni ciklus da kod kuće odigramo posljednju utakmicu i maksimalno pobijedimo Moldaviju i obezbijedimo prvi put plasman na Evropsko prvenstvo”, rekao je Pajković.

On je istakao da je napravljen pravi podvig zbog toga što je Svjetska odbojkaška federacija (FIVB) najbrojnija.

“Nama plasman na Evropsko prvenstvo predstavlja rezultat ravan osvajanju medalje, ako znamo da je dosadašnji plasman evropska odbojkaška kuća držala na 16 reprezentacija i naša selekcija se nalazila blizu plasmana. Uvijek nam je falio jedan korak da se plasiramo”.

Pajković je ocijenio da su imali sreću da je Evropska odbojkaška konfederacija (CEV) proširila broj učesnika sa 16 na 24.

“Mi smo iskoristili prvu šansu i prve kvalifikacije. Siguran sam da bi ova generacija i u prethodnom periodu, da je bio proširen sistem, obezbijedila plasman”.

“Sada pišemo istoriju crnogorske odbojke, ovo je prvi plasman na Evropsko prvenstvo. Veoma smo zadovoljni, srećni. Ova generacija momaka je to zaslužila, a s obzirom na kvalitet i broj država koje igraju, ovo je za nas ravno osvajanju medalje na EP”, rekao je Pajković.

Pajković je istakao da su “momci kroz Evropsku ligu, Svjetsku ligu i ove kvalifikacije stekli i zrelost i samopouzdanje”.

“Vidjeli su da vrijede, a sa Bašićem smo stvarno skockali sve. Mislim da je ovo izuzetno kvalitetna generacija, da zaslužuje ovaj plasman na Evropsko prvenstvo”, dodao je Pajković.

“I večeras smo pokazali izuzetan kvalitet, iako je bilo dosta grča, veliko opterećenje, velika želja. Svi smo bili svjesni koliko je EP blizu, i samo je falilo da se momci opuste. A imaće još puno toga da prikažu”, kazao je prvi čovjek OSCG.

Odbojka je, tako, opravdala to što je u kategorizaciji sportova Crnogorskog olimpijskog komiteta u prvoj kategoriji, zajedno sa vaterpolom, rukometom, košarkom, fudbalom i džudom.

“Sasvim zasluženo smo u prvoj kategoriji, i po kvalitetu, a imajući u vidu konkurenciju u Evropi. Osim plasmanom na EP smo to i opravdali. Ulog je bio veliki i nadam se da će biti još lijepih vijesti iz Odbojkaškog saveza”.

Odbojkaški savez, kako navodi njihov predsjednik, neće pred Evropsko prvenstvo postavljati ciljeve reprezentativcima.

“Igraćemo rasterećeno. Od 24 zemlje, sigurno možemo da igramo sa dosta njih”, zaključio je Pajković.

Kako kaže, još nije napravljen plan priprema za EP, jer je fokus bio na utakmici sa Moldavijom.

“Sada je plan da ovo proslavimo, da se radujemo. A već 19. januara u Budvi nas očekuje Kongres Balkanske odbojkaške asocijacije, a poslije toga su Igre malih zemalja, takođe u Budvi. Tu očekujemo da odbranimo, odnosno osvojimo zlatnu medalju, a onda ćemo da se spremamo za Evropsko prvenstvo”, zaključio je Pajković.

izvor: Vijesti, RTCG

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button