Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
FIVBSenioriSlajderSvjetska liga

Pajković: Ispisali smo novu stranicu istorije naše odbojke

Crna Gora dobila je šansu kakvu je samo čekala – odlukom Kongresa Svjetske odbojkaške federacije u Kaljariju, naši najbolji odbojkaši će na ljeto iduće godine igrati Svjetsku ligu!

Naša selekcija će se takmičiti u trećoj diviziji, koja će brojati 12 reprezentacija podijeljenih u tri grupe po četiri tima.

Rivali Crne Gore u grupi A biće Tunis, Portoriko i Turska.

U grupi B nastupiće Kina, Meksiko, Slovačka i Grčka, a u grupi C Egipat, Japan, Španija i Kazahstan. Šansu je, dakle, dobila i Grčka, iako je u finalu Evropske lige poražena od Crne Gore, zahvaljujući proširenju Svjetske lige.

“Mislim da smo ispisali još jednu stranicu istorije crnogorske odbojke. Ove godine smo osvojili Evroligu, a sada smo sebi stvorili mogućnost da iduće godine budemo učesnici i Svjetske lige. Svi u Savezu smo zadovoljni i presrećni, momci koji su osvojili Evroligu stvarno zaslužuju da se nađu u tom takmičenju, da smo zreli i ozbiljni da budemo učesnici jednog od najprestižnijih odbojkaških takmičenja. Dobro znamo koliko je sve to zahtjevno, šta znači igrati takvo takmičenje. Nadam se da smo stekli iskustvo i znanje, i da ćemo na pravi način moći da prezentujemo Crnu Goru, i da nećemo biti učesnici Svjetske lige samo jednu godinu”, rekao je predsjednik OSCG Cvetko Pajković, koji je zajedno sa generalnim sekretarom Ivanom Boškovićem prisutan na Kongresu FIVB.

Crna Gora će biti domaćin prvog turnira, od 12. do 14. juna, dok je domaćin drugog turnira Turska, od 19. do 21. juna. Finalni turnir se igra od 3. do 5. jula, a domaćin će biti Slovačka. Na fajnl-for će se plasirati pobjednici tri grupe, kao i domaćin završnog turnira.

“Očekujemo i da podrška sa tribina bude na nivou. Trebaće nam podrška navijača, mislim da momci to zaslužuju. Svjetska liga je spektakl, događaj koji publika treba da isprati”, dodaje Pajković.

Učešće u Svjetskoj ligi zahtijevaće znatno veće finansijske i organizacione obaveze u odnosu na bilo koje dosadašnje takmičenje u kojem je bila prisutna crnogorska odbojka.

“Pismeno smo dobili obavještenje o uslovima koje treba da ispunimo, uz pitanje da li prihvatamo te uslove. Večeras smo to potvrdili. Mislim da smo, realno, u poziciji da sve uslove možemo sigurno i da ispunimo”, zaključio je prvi čovjek OSCG.

Tekst: Vijesti

Foto: OSCG

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button