Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
OSCG

Pajković i Bošković predstavljali OSCG na Skupštini COK, usvojen Izvještaj o učešću na OI u Tokiju

Izvještaj o učešću na OI u Tokiju, Skupštini COK-a je prezentovao olimpijski ataše i saradnik za razvoj odbojke u OSCG Igor Vušurović

Skupština Crnogorskog olimpijskog komiteta (COK) jednoglasno je usvojila Izvještaj o učešću crnogorskih sportista na Olimpijskim igrama u Tokiju, koji je prezentovao olimpijski ataše i saradnik za razvoj odbojke u OSCG Igor Vušurović.

Odbojkaški savez Crne Gore na današnjoj redovnoj sjednici Skupštine COK predstavljali su predsjednik Cvetko Pajković i generalni sekretar Ivan Bošković.

Bez uzdržanog i glasa protiv usvojeni su i finansijski izvještaj za prošlu i finansijski plan za ovu godinu.

Predsjednik Crnogorskog olimpijskog komiteta Dušan Simonović je kazao da je ponosan na rezultate
crnogorskih sportista u Tokiju, navodeći da je Crna Gora mala država, a da male države ne osvajaju često olimpijske medalje.

Simonović je saopštio da je za pripreme i odlazak u Tokio potrošeno 367 hiljada eura.

Finansijski izvještaj pokazao je da je COK u 2020. prihodovao 893,5 hiljada EUR, a da je potrošio 774,5 hiljada EUR.

Simonović je kazao da je bilo dosta izazova, ali da je zadovoljan postignutim.

“U mjeri, u kojoj se očekivalo, odradili smo sve kako treba. Rezultat je na nivou mogućeg, bilo je lijepih rezultata i oni obećavaju dobar nastup na sljedećim OI. Treba nastaviti sa dobrim radom, nadam se i boljim uslovima za rad u sportu. Nadam se da ćemo uspjeti da naš tim još bolje pripremimo za novi olimpijski ciklus”, rekao je Simonović.

On je naglasdio da bi bilo dobro da se u crnogorskom sportu organizuju i da više sredstava bude uloženo, ne samo u sportiste, već i u sportsku infrastrukturu.

Skupština je u počasno članstvo primila Udruženje sportskih novinara, Savez elektronskih sportova i Nevladino udruženje Zaslužni sportski radnici.

Usvojena je i promjena statuta, koja se odnosi na to da sjednice u slučaju potrebe mogu biti održane i elektronski.

Upućene su čestitke Paraolimpijskom komitetu i stonoteniseru Filipu Radoviću za osvojenu mjedalju na Paraolimpijskim igrama u Tokiju.

Sjednici je prisustvovao 31 od ukupno 46 delegata, koliko broji Skupština COK.

Povezani članci

Back to top button