Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
OSCG

OSCG uručio priznanja najboljima u 2021. (FOTO+VIDEO)

U prostorijama Odbojkaškog saveza Crne Gore danas su uručena priznanja najboljim i najperspektivnijim odbojkašima i odbojkašicama, kao i najboljim trenerima u domaćem prvenstvu za 2021. godinu. Shodno Pravilniku o kriterijumima i načinu izbora najboljih i najperspektivnijih, odbojkaški klubovi, selektori reprezentacija i trenerska komisija dali su predloge, a nakon toga glasali su odbojkaški klubovi.

Priznanja najboljima uručili su predsjednik Skupštine OSCG Zoran Vukčević, generalni sekretar OSCG Ivan Bošković i naš zlatni olimpijac Igor Vušurović.

Za najboljeg odbojkaša u domaćem prvenstvu izabran je Blažo Milić (Budva), za najboljeg u inostranstvu Bojan Strugar (Nefels, Švajcarska), najperspektivniji je Vukašin Cimbaljević (Vojvodina, Srbija), dok je najbolji trener u domaćem prvenstvu Miloš Marković (Budva).

Za najbolju odbojkašicu u domaćem prvenstvu za 2021. godinu izabrana je Marija Bojić (Galeb), najbolja odbojkašica u inostranstvu je Nikoleta Perović (Kolejlijer, Turska), najperspektivnija je Majda Čakar (Rudar), a najbolji trener u domaćem prvenstvu za odbojkašice je Vladimir Milačić (Luka Bar).

“Uvijek je lijepo okupiti se krajem godine, jer je to povod za svečanosti poput ove, ali i prilika da se sumiraju događaji koji su obilježili godinu na izmaku. Iako je planeta preživljavala jednu od najtežih godina u istoriji, izazvanu pandemijom virusa Covid-19, i bez obzira što je to drastično otežalo i život i bavljenje sportom u našoj zemlji, mogu da kažem da je odbojkaška 2021. godina u Crnoj Gori bila izuzetno uzbudljiva i sadržajna.

I pored puno problema, uspjeli smo da uspješno okončamo sva takmičenja za prošlu sezonu u obje konkurencije, da podijelimo pehare najboljima u Prvenstvu i Kupu, te da privedemo kraju ovogodišnje polusezone. Ta takmičenja “izbacila” su neke od naših mladića i djevojaka u evropsku orbitu, postali su članovi reprezentativnih selekcija i renomiranih klubova iz okruženja i Evrope.

S posebnim ponosom ističemo drugi uzastopni nastup muške seniorske reprezentacije na Evropskom prvenstvu, izboren kroz briljantne partije i prvo mjesto u kvalifikacionoj grupi. Takav rezultat i plasman na EP u Češkoj, pokazatelji su da s pravom možemo očekivati da se naši odbojkaši u kontinuitetu pojavljuju na velikim takmičenjima, te da će se Crna Gora u svijetu prepoznavati kao zemlja odbojke.

Čini mi se da odbojkašice nikada nisu bile bliže plasmanu na Evropsko prvenstvo, ubijeđen sam da je za to nedostajala samo pomoć publike na turniru u Podgorici, kada prisustvo gledalaca nije bilo dozvoljeno zbog situacije sa korona virusom.

Imao bih još dosta toga da nabrajam, ali želim još samo da čestitam nagrađenima na priznanjima koja su dobili. Drago mi je da su klubovi imali jako težak zadatak da izaberu najbolje, što samo pokazuje da pristižu neki novi asovi. Nadam se da će dobitnicima priznanja to biti podstrek da rade još više, a svima ostalima motiv da krenu njihovim putem i da se neki od njih kroz godinu dana nađu na njihovom mjestu.

Još jednom čestitam nagrađenima, a ljubiteljima odbojke i sporta uopšte, te svim građanima Crne Gore želim srećne novogodišnje praznike”, kazao je predsjednik Odbojkaškog saveza Crne Gore Cvetko Pajković.

Naš reprezentativni srednji bloker Blažo Milić, koji je sa Budvom osvojio Prvenstvo i Kup, izabran je za najboljeg igrača u domaćem prvenstvu drugi put zaredom.

“Veliko je zadovoljstvo dobiti ponovo ovu nagradu. Želim da zahvalim svom klubu Budvi, Odbojkaškom savezu i svim ljudima i trenerima koji su glasali za mene”, kazao je Milić.

 

Zbog obaveza u klubu, priznanje Bojanu Strugaru uručeno je ranije od strane predsjednika OSCG Cvetka Pajkovića. Strugar je prethodne sezone osvojio Kup Švajcarske i titulu MVP-a prvenstva sa ekipom Jone, bio je i najbolji poenter ligaškog dijela prvenstva, dok ove sezone u Švajcarskoj bilježi odlične nastupe u Nafelsu.

“Želio bih da se zahvalim svima koji su glasali za mene. Nadam se da ću opravdati očekivanja. S obzirom na to da je sport za mene od malena predstavljao način života, ovo predstavlja ogromnu satisfakciju za mene i nadam se da ću u budućnosti nastaviti da nižem uspjehe i da budem najbolji u onome što radim”, rekao je Strugar.

 

Vukašin Cimbaljević je izabran za najperspektivnijeg odbojkaša i u 2020. godini, a priznanje za 2021. u njegovo ime primila je porodica, s obzirom na njegove obaveze u Vojvodini.

Dupla kruna na domaćoj sceni, donijela je priznanje za najboljeg trenera Milošu Markoviću, strategu Budve.

“Individualna priznanja u kolektivnim sportovima uvijek su proizvod timskog rada. Tako je bilo i ovog puta i iskoristio bih priliku da se zahvalim kolegama u stručnom štabu, naravno igračima koji su u kalendarskoj godini doprinijeli uspjehu za koji sam nagrađen danas i ljudima iz Uprave kluba koji su to negdje prepoznali i dali mi priliku da se oprobam u ovom poslu”, istakao je Marković.

 

Klubovi su odlučili da priznanje za najbolju odbojkašicu u Crnoj Gori dobije Marija Bojić, koja je sa Galebom osvojila Kup Crne Gore.

“Ova nagrada mi mnogo znači i motivisaće me za dalji trud i rad. Zahvalila bih se svojim trenerima i saigračicama, kao i svim klubovima i trenerima koji su glasali za mene”, kazala je Marija Bojić.

 

Nikoleta Perović, odbojkašica turskog Kolejlijera, izabrana je za našu najbolju igračicu u inostranstvu. Jedna od naših najboljih reprezentativki nije mogla da prisustvuje uručenju priznanja zbog klupskih obaveza, pa je nagradu preuzela njena porodica.

Za najperspektivniju odbojkašicu Crne Gore izabrana je Majda Čakar, odbojkašica Rudara iz Pljevalja.

“Zahvaljujem se ljudima iz Odbojkaškog saveza koji su mi ukazali ovu čast, velika je čast uzeti ovakvu nagradu i ovo mi je veliki vjetar u leđa za dalji rad i trud”, istakla je Majda Čakar.

“Dežurni” šampion Crne Gore je Luka Bar, a njen kormilar Vladimir Milačić najzaslužniji je za to, što je nagrađeno priznanjem za najboljeg trenera u domaćem prvenstvu odbojkašica.

“Zahvaljujem se OSCG na uručenom priznanju. Iskoristio bih priliku da se zahvalim mojoj ekipi, djevojkama I rukovodstvu Luke Bar, koja već godinama pomaže naš klub. Čestitam i svim odstalima koji su dobili nagradu ove godine”, kazao je Milačić.

Povezani članci

Back to top button