Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
OSCGSlajder

Održana Redovna Skupština Odbojkaškog saveza Crne Gore 2018.

Danas je u KIC Budo Tomović održana Redovna sjednica Skupštine OSCG.

Skupštinom je predsjedavao, shodno Statutu OSCG, predsjednik Cvetko Pajković.

Skupštini je prisustvovao i učestvovao u radu i komesar takmičenja Miloš Jovanović.

Verifikaciona komisija bila je u sastavu Marko Bagarić i Ivica Šćekić, a ovjerivač zapisnika je Avdulah Radončić.

Prisustvovalo je 16 opunomoćenih delegata, od ukupno 25. Prisutni su bili: Vladimir Milačić (Luka Bar), Predrag Đonović (Morača), Milan Franović (Gimnazijalac), Zoran Vukčević (Budućnost Capital Plaza), Branka Obradović (Albatros), Marko Bagarić (Mediteran), Milovan Vešović (Ivangrad 2011),  Srđan Popović (Top Volley),  Slobodan Šebek (Jedinstvo Bemax), Ivica Šćekić (Gorštak), Zoran Bojić (Nikšić), Rajka Džogaz (Rudar), Marija Đedović (Libero), Avdulah Radončić (ŽOK Budućnost), Vladimir Đokić (Volley Star) i Dragana Vučinić (UOSCG).

Na Skupštini je usvojen zapisnik sa prethodne sjednice održane 2017.godine.

Usvojen je i izvještaj o radu OSCG zajedno sa finansijskim izvještajem za period do 31.avgusta 2018.godine.

Predsjednik Cvetko Pajković je u izvještaju o radu pohvalio kadetsku reprezentaciju koja je osvojila prvo zlato u ženskoj konkurenciji na Balkanijadi, kao i učinak muške seniorske reprezentacije u kvalifikacijama za EP, nalazi se na vodećoj poziciji u grupi. Predsjednik Pajković je u ekspozeu istakao stipendije ministarstva sporta za najperspektivnije sportiste; trenerski seminar FIVB level II; Jugopetrol mini odbojku; Pionirsku ligu koja je prvi put organizovana prošle sezone; potpisivanje sporazuma sa Odbojkaškim savezima Hrvatske i BiH za besplatan rad sa preko 800 djece po državi, čija se realizacija čeka u septembru 2019.

Predsjednik OSCG, Cvetko Pajković, obrazložio je finansijski izvještaj za period do 31.avgusta 2018.godine i istakao da su najveći rashodi bili za međunarodna takmičenja, s obzirom na to da su sve selekcije, od najmlađih do seniorskih, učestvovale na svim takmičenjima za ovu godinu.

Usvojena su i programska načela za 2019.godinu, a Pajković je istakao da je glavni cilj u narednom periodu da se reprezentativne selekcije pojave na svim takmičenjima, uključujući i Igre malih  zemalja koje će se održati u Crnoj Gori naredne godine.

Komesar takmičenja Miloš Jovanović obrazložio je predlog propozicija takmičenja za sezonu 2018/2019, koji je usvojen. Budućnost Bemax zbog finansijskih problema neće igrati Prvu ligu za žene, već će  sezone takmičiti u Drugoj ligi.

Bar Volley je odustao od učešća u Prvoj ligi za muškarce.

Predsjedništvo je odobrilo i zahtjev Jedinstvo Bemaxa da učestvuje u Prvoj ligi za odbojkašice.

U Prvoj ligi za žene nastupiće osam ekipa (Luka Bar, Galeb, Rudar, Gimnazijalac, Nikšić, Mediteran, Jedinstvo Bemax, Morača), u Drugoj ligi devet (Ibar, Gorštak, Grebaje, Ivangrad 2011, Volley Star, Luka Bar 2, Albatros, Lovćen i Budućnost), dok u Prvoj ligi za muškarce biće pet timova (Budućnost Capital Plaza, Jedinstvo Bemax, Sutjeska, Volley Star i Budva).

Nakon završetka rada Skupštine, izvučeni su takmičarski brojevi ekipa, na osnovu čega će biti napravljen raspored utakmica po ligama.

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button