Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
CEVOSCG

Održan 42. CEV kongres

Cvetko Pajković, predsjednik OSCG i Igor Vušurović, saradnik za razvoj odbojke u OSCG, predstavljali su Odbojkaški savez Crne Gore.

Danas je u Katovicama (Poljska), uz lično prisustvo delegata iz 51 države (4 zemlje bile predstavljane putem punomoćja), održan 42. Kongres Evropske odbojkaške Konfederacije (CEV).

Cvetko Pajković, predsjednik OSCG i Igor Vušurović, saradnik za razvoj odbojke u OSCG, predstavljali su Odbojkaški savez Crne Gore.

Pajković i Vušurović dan ranije prisustvovali su i sastanku Balkanske odbojkaške Asocijacije (BVA), gdje su razmatrana pitanja iz domena Balkanskih prvenstava, kao i svečanoj večeri koju je organizovao CEV.

Cvetko Pajković u društvu Aleksandra Boričića, predsjednika CEV, Branka Vlahović, potpredsjednika OS Malte i Zorana Karanovića, generalnog sekretara OS Sjeverne Makedonije

Na CEV Kongresu usvojeni su izvještaji o radu svih komisija, zajedno sa finansijskim izvještajem, ali i predstavljeni planovi za budući rad, gdje je između ostalog navedena mogućnost pokretanja klupskog takmičenja za mlađe kategorije, slično Ligi šampiona, koja bi se prvobitno igrala u sklopu zonskih Asocijacija, a kasnije bi najbolje ekipe iz svih zonskih Asocijacija igrale “fajnal for”.

Sastanak Balkanske odbojkaške Asocijacije

Predsjednik CEV Aleksandar Boričić istakao je napredak evropske odbojke u prethodnom periodu i pohvalio sve organizacije Evropskih takmičenja u vrijeme pandemije korona virusa, gdje je takođe istaknuta i organizacija Evropskog prvenstva 2020 za kadetkinje, koje je Odbojkaški savez Crne Gore organizovao u oktobru 2020.godine u Podgorici.

U poslednjih 12 mjeseci, od prošlogodišnje CEV Kongresa u Beču, održano je dosta sportskih događaja, poput super finala Lige šampiona, finala kontinentalnog kupa, Evropsko prvenstvo u odbojci na pijesku i Evropsko prvenstvo u dvoranskoj odbojci, koje se održalo u čak osam zemalja.

Predsjednik CEV -a je naglasio potrebu da svi budu spremni da se prihvate izazova i da se nastavi sa inovacijama.

„Uložili smo novac u sport kao nikada do sada i radili smo sa našim sponzorima i partnerima, FIVB -om, nacionalnim savezima i njihovim vlastima na podizanju profila odbojke. U Infrontu smo pronašli veoma dobrog i lojalnog partnera i oni su zaista razumjeli posao koji radimo i da evropska odbojka nije ista kao prije 10 godina”, rekao je on.

Na dnevnom redu za naredne mjesece je rad na marketinškim pravima, akcije za dalji razvoj odbojke na pijesku i na snijegu, kao i uključivanje sve više mladih u odbojku, uz pomoć Zonalnih udruženja i široku upotrebu digitalnih alata, odnosno društvenih mreža.

Delegati CEV Kongresa će, u organizaciji CEV-a, gledati polufinalne utakmice i finale Evropskog prvenstva za odbojkaše.

Povezani članci

Back to top button