Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Svjetska liga

Odbojkaši trenirali u Istanbulu

Kroz pakao istanbulskog saobraćaja do odbojkaškog raja na drugom kraju grada – tako bi se ukratko mogao opisati prvi dan naših odbojkaša u gradu koji spaja Evropu i Aziju.

Nakon prijatnog leta iz Podgorice do Istanbula, ekspedicija je odmah osjetila “čari” velegrada. Do hotela je trebalo proći tek jedan izazov života u prijestonici Turske, nevjerovatnu saobraćajnu gužvu, desetine hiljada automobila koji (da i to je moguće) bez ikakve nervoze, sviranja i emocija mile nekoliko kilometara na sat, dok konačno ne napuste autoput i nešto brže se upute ka konačnom odretištu. Tako da je za put od aerodroma do hotela trebalo duže od dva sata, ili duže nego avionom od Podgorice do Istanbula.

Odbojkaši nijesu ni stigli da pogledaju hotel sa četiri zvjezdice koji ne bi imao nikakvih problema da se uhvati u koštac ni sa elitnim turzimom, a koji, što je najbolje, služi isključivo za potrebe turskih odbojkaša. Nestvaran (za naše uslove) kompleks u kom se pored “Volley hotela” nalaze i dvije odbojkaške dvorane, veća u kojoj se igraju mečevi važnijih takmičenja i naravno Svjetske lige i manja u kojoj su naši odbojkaši morali da treniraju večeras, oduzimaju dah i pokazuju zbog čega Turska postaje zemlja sporta.

Enormna ulaganja u sve popularne sportove ali ne samo kroz dovođenje superkvalitetnih igrača u fudbalu, košarci, ali i odbojci, vaterpolu, već i izgradnjom izuzetne infrastrukture tako da ni igrači sa strane, naročito ne reprezentativci, ne moraju da brinu o bilo čemu osim o sportu.

Trening je bio tek da se malo odbojkašu razmrdaju nakon dugačkog puta, a odradili su ga i Marko Bojić i Luka Babić. Sjajna vijest zato što je Babić poslije povrede noge jutros odradio trening u teretaani, a večeras je tek probao kako će zglob da reaguje na napore. Bojić je sa druge strane potpuno spreman iako još osjeća u bol desnom koljenu koje je, kako kaže, malo popustilo pod naporima zbog izuzetno naporne sezone, ali prepreke za nastup u Turskoj neće biti. Motiva ne fali, jer ovo je šansa da se na debiju stigne dalje nego što se iko nadao.

Do turnira koji počinje u petak naši imaju dva dana da se priviknu na odbojkaške uslove u Istanbulu. Ako kažu da se na dobro lako navići, onda za izabranike Slobodana Boškana nema zime u Istanbulu, iako nas je dočekala daleko niža temperatura nego u Podgorici uz kišu koja je padala nekoliko sati ….

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button