Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ReprezentacijaSenioriSlajderSvjetska liga

Odbojkaši stigli u Bratislavu, Bojić: Ovo je šansa generacije!

Crnogorski odbojkaši puni optimizma i vjere u uspjeh doputovali su u Bratislavu na završni turnir Svjetske lige. U konkurenciji Kine, Egipta i domaćina Slovačke, izabranici Slobodana Boškana boriće se za jednu kartu koja vodi u drugi rang renomiranog takmičenja.

Stručni štab crvenih odradio je sa nacionalnim timom jedan trening, kako bi momci odmah osjetili u kakvim će uslovima u subotu od 17.30 igrati protiv Kine u polufinalu završnog turnira. Među našim momcima provijava optimizam, a jedan od naših najvažnijih igrača Marko Bojić je jasno poručio:

„Ovo je šansa generacije da se priključi vrhu u Svjetskoj ligi. Mislim da smo sazreli igrajući godinama u inostranstvu i da je vrijeme da napravimo uspjeh u majici reprezentacije. Želimo da pokažemo kvalitet i plasiramo se u drugu diviziju Svjetske lige“, kazao je Bojić, koji se potom osvrnuo na uspjehe u posljednje dvije sezone:

„Prošle godine smo napravili lijepu priču osvajanjem Evropske lige. Ove smo odigrali odlično u preliminarnoj fazi, kada smo bili u grupi sa selekcijama koje su bolje rangirane od nas na svjetskim listama. U Crnoj Gori priznaje se samo uspjeh, ali je to obično tako u sportu. Kinezi su dobra selekcija i favoriti, ali mislim da možemo da ih pobijedimo jer su nam nakon osvajanja prvog mjesta u prvom dijelu takmičenja porasli apetiti“, istakao je primač servisa crnogorske reprezentacije.

Nešto umjereniji optimista je Simo Dabović. Provjereni tehničar svjestan je da je nacionalni tim plasmanom na završni turnir već napravio ogroman uspjeh.

„Treba da budemo srećni što smo uopšte ovdje u društvu sjajnih reprezentacija. Napravili smo odličan rezultat, veliki uspjeh, ali želim da istaknem da smo zasluženo na završnom turniru. Glatko smo osvojili prvo mjesto u grupi ispred ostalih rivala. Crna Gora ima malu bazu i zbog toga je naš rezultat velika stvar za crnogorsku odbojku – rekao je Dabović.

Organizator igre naše reprezentacije ne poznaje dobro našeg rivala u polufinalu.

„ Nisam nikada u karijeri igrao protiv njih. Igraju veoma disciplinovano ogromni su borci, ali je najvažnije da smo spremni i da nemamo problema sa povredama“, dodao je Simo Dabović.

Crnogorski odbojkaši će sjutra trenirati dva puta, dok će na dan meča selektor Boškan odraditi još jedan trening pred utakmicu sa azijskom selekcijom, koja je na programu u subotu od 17.30.

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button