Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ReprezentacijaU22 (M) - Mlađi seniori

Mlađi seniori od nedjelje na Evropskom prvenstvu u Poljskoj

Naši odbojkaši na startu protiv Holandije (utorak u 12 časova)

Muška mlađa seniorska odbojkaška reprezentacija Crne Gore u nedjelju, 10. jula putuje za Poljsku, gdje će se od 12. do 17. jula odigrati prvo izdanje #EuroVolleyU22M u Tarnovu.

Selektor naše selekcije Balša Radulović odlučio je da Crnu Goru na ovom prvenstvu predstavljaju:

TEHNIČARI:
Danilo Dubak (Budućnost volley)
Rastko Milenković (Budva)

KOREKTORI:
Đorđe Jovović (Budućnost volley)
Miro Miljanić (Budva)

PRIMAČI SERVISA:
Nemanja Peruničić (ACH Ljubljana)
Vukašin Cimbaljević (Vojvodina)
Milan Rovčanin (Jedinstvo)
Lazar Cimbaljević (Galeb Liko Soho Group)

SREDNJI BLOKERI:
Matija Ćinćur (Budućnost volley)
Stefan Femić (Jedinstvo)
Ognjen Perunović (Budućnost volley)
Nikola Đurović (Jedinstvo)

LIBERA:
Miloš Kosović (Dubočica)
Danilo Krivokapić (Budva)

Naš mladi tim na okupu je od 20. juna, a pripremali su se u Nikšiću i Kolašinu.

“Završili smo upravo tronedjeljni program priprema za Evropsko prvenstvo koje nas očekuje u Poljskoj. Mogu da budem izuzetno zadovoljan sa učinjenim u kompletnom periodu. Prvu nedjelju smo proveli u Nikšiću, nakon toga dvije nedjelje ovdje u Kolašinu i kažem vam, generalni utisak je da smo sve tri nedjelje iskoristili na najbolji mogući način, kako bismo podigli nivo fizičke spreme, kako bismo podigli nivo uigranosti i što spremniji dočekali samo Evropsko prvenstvo. Svi momci su zdravi, sa puno optimizma putujemo u Poljsku. Vjerujem i da ćemo tamo imati šta da pokažemo i prikažemo mušku odbojkašku crnogorsku scenu na najbolji mogući način”, kazao je selektor Balša Radulović.

U stručnom štabu U22 odbojkaške reprezentacije Crne Gore pored selektora Radulovića nalaze se njegovi pomoćnici Miljan Bošković i Miloš Marković, fizioterapeut Nikola Vojinović, statističar Luka Zucović, a generalni sekretar OSCG Ivan Bošković biće tim menadžer.

Osam selekcija podijeljenih u dvije grupe boriće se za titulu prvaka Evrope po prvi put u ovoj uzrasnoj kategoriji (igrači rođeni 2001. godine i mlađi).

Poslije odigranih kvalifikacija za EP, na rang listi najboljih primača servisa treće mjesto pripada našem Vukašinu Cimbaljeviću, Matija Ćinćur je na četvtom mjestu srednjih blokera, dok je Đorđe Jovović na četvrtom mjestu kada su u pitanju korektori.

“Htio bih prije svega da se zahvalim Odbojkaškom savezu Crne Gore na izuzetnim uslovima koje smo dobili tokom cijelih priprema. Pripreme su protekle veoma uspješno, prva nedjelja je bila izuzetno naporna i teška, međutim, iz dana u dan podizali smo formu i tempo je bio sve lakši i lakši. Odigrali smo dvije pripremne utakmice, tačnije sparing trening sa momcima iz seniorske selekcije, što nam izuzetno žnači za naredne utakmice na Evropskom prvenstvu. Mogu reći da je forma momaka izuzetno dobra, na izuzetnom nivou. Zadovoljni smo kako su protekle pripreme i imamo čemu da se nadamo. Naravno, idemo bez rezultatskog pritiska na Evropskom prvenstvu. Naše je da damo sve od sebe i koliko će to da donese, vidjećemo na prvenstvu”, kazao je kapiten U22 selekcije Đorđe Jovović, koji se nalazi na četvrtom mjestu na tabeli najboljih poentera nakon odigranih kvalifikacija.

Po dvije najbolje plasirane ekipe iz obije grupe igraće ukršteno polufinale. Finalnog dana odigraće se mečevi za bronzanu i zlatnu medalju.

RASPORED UTAKMICA:

Povezani članci

Back to top button