Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ReprezentacijaU22 (M) - Mlađi seniori

Crna Gora u utorak protiv Holandije na otvaranju EP (12h)

Muška mlađa seniorska odbojkaška reprezentacija Crne Gore doputovala je u Tarnov, gdje će od utorka učestvovati na prvom Evropskom prvenstvu za odbojkaše do 22 godine.

Naši odbojkaši su u nedjelju, preko Beča i Krakova, stigli u grad na jugu Poljske, koji će biti domaćin najboljim selekcijama Evrope za mlađe seniore, među kojima je i Crna Gora.

Prvu utakmicu izabranici Balše Radulovića igraju u utorak, 12. jula u 12 časova protiv selekcije Holandije. Dan kasnije, u srijedu, 13. jula Crna Gora će igrati protiv Italije (17h), a u srijedu, 14. jula rival našim mladim odbojkašima biće selekcija Turske (12h).

“Stigli smo u grad Tarnov u Poljskoj, gdje će se od 12. do 17. jula održati prvo Evropsko prvenstvo za mlađe seniore. Iskren da budem, osjećamo se svi blago umorno, što je i normalno, s obzirom da smo rano krenuli iz Crne Gore. Međutim, raduje me to što i pored umora koji je evidentan, vlada jako dobra atmosfera među svim igračima i članovima stručnog štaba naše ekspedicije”, kazao je selektor Balša Radulović.

Peh za našu reprezentaciju desio se uoči samog polaska za Poljsku – prvi tehničar Danilo Dubak dobio je boginje i nije bio u mogućnosti da krene na put.

“Nažalost, negdje pred sam polazak za Poljsku ostali smo bez tehničara Danila Dubaka, koji je dobio temperaturu, kasnije se ispostavilo da je ta temperatura posljedica boginja i nismo imali mogućnost njegovo mjesto zamijenimo sa još jednim igračem. Vjerujemo u momke koji su ovdje, prije svega u drugog tehničara Rastka Milenkovića, na kojeg će pasti breme ovog jakog turnira. Sigurno velika škola za njega i za sve nas, ali kao što sam maloprije rekao, siguran sam da i on, a i ostali momci imaju kvalitet da ovaj turnir odigraju na najbolji mogući način i vjerujem da ćemo spremni dočekati Evropsko prvenstvo kroz ova dva dana pred početak, koja ćemo iskoristiti maksimalno da se i fizički i psihički pripremimo za to što nam slijedi i pružiti svoje najbolje izdanje”, dodao je Radulović.

Imajući u vidu da je zbog bolesti Danilo Dubak “otpao” sa spiska pred sami polazak i da nije bilo izvodljivo da se zamijeni drugim igračem, mladi Rastko Milenković biće jedini izbor na mjestu tehničara, što će zasigurno biti veliko iskustvo za igrača Budve.

“Pripreme su protekle u najboljem redu. Spremni smo za Evropsko prvenstvo, daćemo naš maksimum u narednim utakmicama koje nam predstoje”, kazao je tehničar Rastko Milenković.

TEHNIČAR:
Rastko Milenković (Budva)

KOREKTORI:
Đorđe Jovović (Budućnost volley)
Miro Miljanić (Budva)

PRIMAČI SERVISA:
Nemanja Peruničić (ACH Ljubljana)
Vukašin Cimbaljević (Vojvodina)
Milan Rovčanin (Jedinstvo)
Lazar Cimbaljević (Galeb Liko Soho Group)

SREDNJI BLOKERI:
Matija Ćinćur (Budućnost volley)
Stefan Femić (Jedinstvo)
Ognjen Perunović (Budućnost volley)
Nikola Đurović (Jedinstvo)

LIBERA:
Miloš Kosović (Dubočica)
Danilo Krivokapić (Budva)

U stručnom štabu U22 odbojkaške reprezentacije Crne Gore pored selektora Radulovića nalaze se njegovi pomoćnici Miljan Bošković i Miloš Marković, fizioterapeut Nikola Vojinović, statističar Luka Zucović, a tim menadžer je Ivan Bošković, generalni sekretar OSCG.

Osam selekcija podijeljenih u dvije grupe boriće se za titulu prvaka Evrope po prvi put u ovoj uzrasnoj kategoriji (igrači rođeni 2001. godine i mlađi).

Povezani članci

Back to top button