Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Kvalifikacije za EP (odbojkašice)ReprezentacijaSeniorke

Kvalifikacije odbojkašica: Crna Gora u nedjelju u Pljevljima dočekuje Finsku

Na startu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo naše odbojkašice igraju vjerovatno najvažniji meč, pa im je pomoć pljevaljske publike više nego neophodna

Kucnuo je čas da u veliki izazov kvalifikacija za Evropsko prvenstvo krenu i naše odbojkašice. Crna Gora u nedjelju 21. avgusta od 17.30 časova dočekuje Finsku, a utakmica se igra u Sportskom centru “Ada” u Pljevljima, gdje je naša reprezentacija i obavila kompletne pripreme.

Iako je u pitanju start kvalifikacija, biće to meč koji umnogome može odrediti rasplet u grupi B u kojoj su još veliki favorit Češka, te autsajder Island. Zbog toga je neophodno da u nedjelju u Pljevljima dvorana bude ispunjena do posljednjeg mjesta, jer bi to mogao da bude presudan faktor u nastojanju da se osvoje tri boda koja bi na kraju Tanji Bokan i drugaricama mogla prvi put donijeti plasman u elitu Starog kontinenta.

“Veliki pozdrav i poštovanje za sve ljubitelje odbojke u Crnoj Gori i za sve ljude koji nas prate na našem putu u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo. Ušli smo u posljednju, šestu sedmicu priprema, polako se taj ukus i miris utakmice osjeti već svuda. Kad prođemo kroz analizu nekog našeg rada, zaista mogu da budem zadovoljan i ponosan kako su to cure sve prihvatile i iznijele, ipak smo bili novi, ipak sam ja tu tek od 20 dana pred pripreme. Sve je ličilo na neku avanturu, ali mislim da sad ta avantura ima neki svoj smisao. Uspjeli smo složiti ekipu, uspjeli smo pobijediti sve te prepreke koje su nas pratile, prvenstveno mislim na neke povredice koje su nas pratile kroz pripreme. Sad smo vrlo blizu maksimuma forme, što se osjetilo kroz protekle treninge. Ovim putem bih se htio zahvaliti Odbojkaškom savezu Crne Gore na svoj podršci koju su nam dali, od pratećih stvari, do onih najvažnijih, a to je medicina i sve to oko nas što nam je bilo jako neophodno da funkcionišemo kako smo funkcionisali. Pozvao bih pljevaljsku publiku da nam da vjetar u leđa, mislim da je to jako važan faktor. Težina utakmice sa Finskom jeste stvarno velika, loše je to što je prva i odmah na početku toliko važna, ali moj neki cilj je da naša najbolja utakmica i naša najbolja partija bude u posljednjem kolu u Finskoj. Ako bismo uspjeli u kontinuitetu odigrati šest utakmica onako kako smo trenirali i kako smo se pripremali, ne misleći samo na ovu, mislim da bismo sigurno bili blizu uspjeha i rezultata“, ističe selektor naših djevojaka Milorad Krunić.

Reprezentacija je znatno podmlađena, u njoj je puno djevojaka na koje se računa kao na blistavu budućnost crnogorske odbojke. Veliki peh je povreda Nikolete Perović, jedne od naših najiskusnijih igračica, ali u taboru naše selekcije vjeruju da su jači od problema i da će to pokazati već u prvom susretu sa Finskom.

“Kao što znate, pripremni period smo priveli kraju i kvalifikacije su sve bliže. Nažalost, u pripremnom periodu smo imali dosta nekih pratećih problema i povredica, neke smo uspjeli da saniramo, neke nažalost nijesmo, tako da ćemo kvalifikacioni turnir početi bez Nikolete Perović, koja je jedna od udarnih igala naše reprezentacije, ali sam isto tako sigurna da će Dijana Vuković moći da nadomjesti taj nedostatak. Iskoristila bih priliku da pozovem navijače da dođu u što većem broju kako bi nas podržali, jer su nam zaista potrebni zbog toga što je riječ o jednoj jako mladoj reprezentaciji”, kazala je kapitenka Crne Gore Tatjana Bokan.

Odbojkašice još nijesu imali priliku da se nađu u evropskoj eliti, ali svi vjeruju da bi ovoj generacija taj san mogao da se ostvari. Protivnici jesu za respekt, Finska je bila bolja od nas u prošlim kvalifikacijama, ali ova ekipa Crne Gore napreduje iz dana u dan, a prostora za dalji napredak ima još mnogo.

“Pripreme teku odlično, bliži im se kraj i mislim da se vidi veliki napredak od samog početka pa sve do danas. Imamo jednu veoma mladu ekipu i smatram da je to motiv više da se borimo i da se kvalifikujemo za Evropsko prvenstvo. U nedjelju nas očekuje utakmica protiv Finske, za koju mislim da je i ključna u ovim kvalifikacijama. Dosta smo pripremali taj meč i ako ispoštujemo dogovor, nadam se da ćemo ih pobijediti”, kaže Dušanka Petrović, koja će igrati pred svojom publikom u gradu u kojem je rođena, pa nema sumnje da će to biti dodatni motiv da njeni sugrađani u nedjelju ispune “Adu” i pomognu Dušanki i njenih saigračicama da ostvare izuzetno dragocjen trijumf.

Plasman na Evropsko prvenstvo izboriće po dvije prvoplasirane reprezentacije iz šest grupa.

Povezani članci

Back to top button