Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
SlajderSvjetska liga

Kreće SL: Odbojkaši vjeruju u uspjeh uprkos povredama

Crna Gora će narednih dana biti domaćin prvog turnira treće grupe Svjetske lige. Publika u Podgorici, pored naših momaka, imaće priliku da vidi Tursku, Tunis, Portoriko.
Turska je stigla u Crnu Goru sa jasnom željom da osvoji prvo mjesto u grupi, ostali žele da odigraju što bolje pa da vide za koji rezultat će to biti dovoljno. Naše je sinoć šokirala povreda Božidara Ćuka, startnog primača koji će pauzirati mjesec zbog loma ruke.
“Povrede su sastavni dio sporta i tu ništa ne možemo da uradimo. Ono što možemo da učinimo jeste da svu svoju snagu i energiju usmjerimo na ono što nam predstoji i na igrače koji su zdravi i koji mogu da igraju”, rekao je selektor Boškan na konferenciji za novinare kojoj su prisustvovali svi kapiteni i selektor učesnika. Naš Vojin Ćaćić vjeruje u uspjeh i pobjede.
“Spremni smo da uz pomoć publike odigramo na visokom nivou i ostvarimo pobjedu ili dvije, zašto ne i sve tri. Prpreme su prošle u najboljem redu, sve osim povrede Božidara Ćuka. To moramo da prevaziđemo, to je sport i to se dešava. Trudićemo se da pokažemo šta nam je cilj i gdje nam je mjesto u premijernom nastupu u Svjetskoj ligi. Uz podršku navijača nadam se da ćemo uspjeti da ostvarimo pobjedu protiv Tunisa, a zašto ne i u mečevima sa Portorikom i Turskom”, rekao je Ćaćić.
Tunižani su nam prvi rivali, a nijesu previše upoznati sa kvalitetom naše selekcije.

portoriko turska - odbojka pres
“Svjetska liga je za nas veoma važno takmičenje. Ponovo smo u jakoj grupi, nadam se da možemo do finala iako će biti teško, ali ne moguće. Želimo da učimo prije svega”, rekao je selektor Tunisa Feti Mkaour.
Selektor Turske, Italijan Emanuele Zanini, kazao je da za razliku od prethodnih godina nema velike razlike u kvalitetu između timova iz Evrope i ostatka svijeta.
“Svi igraju dobru odbojka. Turska pokušava da napreduje na rang listi i zato je važno da učestvuje na međunarodnim takmičenjima. Turska želi da napreduje, želi da bude kao na klupskom nivou i zato je cilj plasman na finalni turnir u Slovačkoj”, rekao je Zanini.

treneri
Kapiten Portorika Hektor Soto kazao je da je cilj njegove selekcije da napreduje i uči, navodeći da su u Podgoricu doputuvali sa ekipom koja je spoj mladosti i skustva.
“Želimo da napredujemo. Grupa je jaka i to je šansa za mlade igrače da napreduju. Borićemo se i pokušaćemo da igramo odbojku na najvišem nivou”,rekao je Soto.
Prvi meč na turniru u Podgorici odigraće Portoriko i Turska od 17 sati, u 20 će početi meč Crne Gore i Tunisa.

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button