Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
SlajderSvjetska liga

Kolaković: Privilegija je igrati u Svjetskoj ligi

Svjetska liga je velika šansa crnogorske odbojke, a navijači igraju, uz odbojkaše, ključnu ulogu u ostvarivanju dobrog rezultata naše selekcije – zaključak je sa tribine organizovane na Ekonomskom fakultetu.

Igor Kolaković, proslavljeni odbojkaški trener i počasni gost tribine, smatra da Crna Gora ima privilegiju što igra ovako veliko takmičenje i da bi i narod u zemlji morao to da osjeti i da pruži podršku našim momcima. Takođe Kolaković kaže da je ogroman uspjeh takmičiti se na ovom nivou i da mnogi zavide našima što su izborili plasman u to takmičenje.

“Svjetska liga je po meni najvažnije takmičenje iako ga mnogi nazivaju komercijalnim. Najatraktivnije je zato što Svjetska liga privlači veliku pažnju domaće javnosti gdje god se igra, i to je značajno za momke koji će igrati u dresu reprezentacije Crne Gore. O važnosti svjetske lige svjedoči i to što EP traje devet dana, Svjetsko prvenstvo u Poljskoj bilo je nešto duže 15 dana, a Svjetska liga traje mjesec ipo i uvijek je ispraćena, zaokupi pažnju čitave odbojkaške javnosti i dijela sportske javnosti. Završni turnir je ispraćen posebno dobro.”- kazao je Kolaković, koji je sa velikom željom pričao pred studentima i novinarima na fakultetu koji je pohađao pet godina.
Crnogorski reprezentativci Vojin Ćaćić i Miloš Ćulafić sjećaju se velikih mečeva Budućnosti i Budvanske Rivijere koji su punili dvorane u Podgorici i Budvi, pa se nadaju da bi to opet mogao da bude trend.

“Sigurno da je interesovanje bilo mnogo veće. Volio bih da vidim da se to ponovi sad u Crnoj Gori, da budu pune tribine, da bude dobro navijanje i da se osjeti ta atmosfera. Svima koji volimo odbojku to bi puno značilo”, kaže Ćulafić koji je igrao za oba crnogorska velikana, a osvojio je i titulu Srbije i Crne Gore u nezaboravnom finalu protiv Vojvodine koje je riješeno u Novom Sadu u petom setu.

grupna
Vojin Ćaćić smatra da je naša reprezentacija dosta napredovala u posljednje dvije godine i da je osvajanje Evropske lige veliki impuls za dalji rast reprezentacije. Ipak sada smo dio znatno jače odbojkaške porodice, tako da još nije siguran gdje smo u društvu Tunisa, Portorika i Turske.

“Prvi put svi igramo Svjetsku ligu. Ne znamo šta da očekujemo i kako će se sve odvijati. Ne možemo da uporedimo kvalitet protivnika sa nama, kakav će biti kvalitet utakmica i kako ćemo početi. Na nama je da dođemo najspremniji i da već od prve utakmice protiv Tunisa uz pomoć publike odigramo najbolje što možemo”, rekao je Ćaćić, a vrlo slično razmišlja i Miloš Ćulafić.

“Nije zahvalno prognozirati rezultat i hoćemoli osvojiti prvo, drugo ili treće mjesto. Nadam se da ćemo, kao i u Evropskoj ligi, biti pravi kolektiv. Nadam se da ćemo prikazati dobru odbojku . Možemo da igramo sa svakim, nadam se dobrom rezultatu. Ne mogu da prognoziram, ali sam ubijeđen da se nećemo obrukati.” – poručuje Miloš Ćulafić, a snagu rivala prokomentarisao je i Igor Kolaković.

“Tunis i Portoriko nijesu zvučna imena, ali ko prati odbojku zna da su te selekcije redovni učesnici velikih takmičenja i da igrači tih selekcija igraju u jakim ligama.” – kazao je Kolaković. Bivši trener Budućnosti vjeruje da je pored Budvanske Rivijere ključno da još i Budućnost se vrati na stare staze, ali i da se razviju neki novi odbojkaški centri, odnosno da se oporave oni koji su ranije postojali poput Nikšića, Pljevalja…

sala
“Crna Gora nema široku bazu, ali ima potencijal i sedam ili osam vrhunskih igrača, koji imaju iskustvo igranja u evropskim timovima, ali ne kao reprezentacija. Nedostaje iskustvo, koje je bogatije za prvo mjesto u Evropskoj ligi, ali je Svjetska liga drugačije takmičenje. To je novo iskušenje i iskustvo”, kazao je Kolaković.
Tribina “U susret Svjetskoj ligi u odbojci” samo je dio promotivne kampanje kojom OSCG pokušava da što bolje građanima približi kvalitet takmičenja koje će se od 12. do 14. juna održati u Podgorici. Igrači vjeruju da uz pomoć publike se može do novog uspjeha, zato je pravi momenat da ponovo napunimo Moraču kao što je to bio slučaj početkom ovog milenijuma.

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button