Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ReprezentacijaSlajderSvjetska liga

Kolaković: Odbojkaši pišu istoriju ovog sporta u Crnoj Gori

Crnogorski odbojkaši uspjesima u Svjetskoj ligi pišu istoriju ovog sporta u našoj zemlji, kazao je u razgovoru za sajt OSCG Igor Kolaković. Trofejni stručnjak je istakao da izabranici Slobodana Boškana imaju šansu da na završnom turniru u Bratislavi dođu do prvog mjesta, koje bi ih odvelo u drugu diviziju Svjetske lige.

Malo je ravnodušnih na sjajne rezultate naše muške odbojkaške reprezentacije. Igre crvenih pomno prati Igor Kolaković, trener francuskog Kana, koji se ranije proslavio kao selektor Srbije, te trener Budućnosti i ACH Voleja iz Slovenije.

„Nakon osvajanja Evropske lige prošlog ljeta, ekipa je nastavila sa dobrim rezultatima u Svjetskoj ligi i ima šansu da se domogne druge divizije. Ovi momci definitivno pišu istoriju crnogorske odbojke i nadam se da će i dalje ostvarivati velike uspjehe na međunarodnoj sceni“, rekao je Kolaković.

Iskusni stručnjak dobro poznaje Slobodana Boškana, selektora naše reprezentacije, sa kojim je sarađivao kada je bio na klupi Srbije i ranije kao dio stručnog štaba nacionalnog tima bivše zajedničke države.

„Boškan je bio prefinjen igrač i sada na sličan način radi i trenerski posao. Ima fantastične rezultate i sa Budvanskom rivijerom i sa reprezentacijom, pa je njegovo angažovanje pun pogodak. Znam koliko je posvećen ovom poslu i Crna Gora je napravila pravi potez kada ga je dovela za selektora“, dodao je Kolaković.

Crnogorski odbojkaši će u polufinalu završnog turnira Svjetske lige u Bratislavi igrati protiv Kine (subota, 17.30h). Kolaković vjeruje da su naši momci kadri da pobijede azijsku selekciju i dođu na korak od plasmana u drugu diviziju.

„Kinezi igraju atipičnu odbojku u odnosu na evropske selekcije i Slobodan Boškan to dobro zna jer je tokom karijere imao priliku da se često susreće sa njima. Za meč sa njima jako je bitna taktička priprema, jer igraju koliko im se dozvoli. Veoma su borbena reprezentacija i imaju tradiciju u odbojkaškom sportu. Ne mogu se baš pohvaliti žetvom medalja sa velikih takmičenja, ali imaju kontinuitet učešća na Svjetskim prvenstvima i Olimpijskim igrama. Dovoljno je samo uporediti koliko ima Crnogoraca, a koliko Kineza, pa da se pobjeda u tom meču smatra ogromnim uspjehom“, zaključio je Igor Kolaković.

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button