Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
NovostiU17 Evropsko prvenstvo 2020

Kadetkinje Rusije najbolje na Evropskom prvenstvu u Podgorici! (FOTO)

U finalnoj utakmici Evropskog prvenstva za kadetkinje Rusija je savladala Tursku rezultatom 3:1.

Odbojkaški savez Crne Gore bio je organizator Evropskog prvenstva za kadetkinje (ispod 17 godina) od 01. do 09. oktobra, a mečevi su se igrali u sportskim halama Verde Complexa i Univerzitetskoj sali,  uz podršku Ministarstva sporta i mladih i Glavnog grada Podgorice.

Za “drim tim” prvenstva izabrane su sledeće igračice:

Najbolji tehničar šampionata je Arslanalp Ozge (Turska). Nagradu je dodijelio Ivan Bošković, generalni sekretar Odbojkaškog saveza Crne Gore.

Arina Fedorovtseva (Rusija) izabrana je za prvog primača servisa. Nagradu je uručio CEV Delegat za sudije i član žirija turnira, Aziz Yener.

Melisa Bukmen (Turska) je izabrana za drugog najboljeg primača servisa. Nagradu je uručio CEV Delegat za sudije  Jarmo Salonen.

Pelin Eroktai (Turska) izabrana je za najboljeg korektora. Nagradu je dodijelila Jelena Reljin, član žirija turnira.

Natalija Suvorova (Rusija) izabrana je za prvog srednjeg blokera, a njoj je nagradu uručio Olimpijski šampion iz Sidneja 2000, a takođe i bivši srednji bloker, Igor Vušurović, koji je bio organizacioni direktor turnira.

Za drugog srednjeg blokera izabrana je Hena Kurtagić (Srbija). Nagradu je dodijelio član žirija turnira Tomas Singer.

Za najboljeg libera izabrana je Ema Barbero (Italija), a nagradu joj je dodijelio generalni sekretar Odbojkaškog saveza Crne Gore Ivan Bošković.

MVP prvenstva je Arina Fedorovtseva iz reprezentacije Rusije. Nagradu najboljoj igračici turnira uručio je predsednik žirija takmičenja Periklis Bakodimos.

Medalje i plaketu za 3. mjesto reprezentaciji Srbije uručio je Miloš Antić, pomoćnik sekretara Sekretarijata za kulturu i sport Podgorice, u pratnji Jelene Reljin, članice žirija prvenstva.

Medalje i plaketu za 2. mjesto reprezentaciji Turske dodijelio je član žirija Tomas Singer, u pratnji Olimpijskog šampiona Sidneja 2000 i takođe bivšeg srednjeg blokera Igora Vušurovića, koji je bio organizacini direktor turnira.

Medalje i plaketu za 1. mesto reprezentaciji Rusije uručili su predsjednik Crnogorskog olimpijskog komiteta Dušan Simonović i predsjednik OSCG Cvetko Pajković.

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button