Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
OSCGU18 (Ž)

Kadetkinje odigrale trening utakmicu

U subotu, 18. decembra u dvorani Gimnazije “Slobodan Škerović” u Podgorici i organizaciji Odbojkaškog saveza Crne Gore, odigrana je trening utakmica kandidatkinja za žensku kadetsku reprezentaciju.

Utakmici je prisustvovao i predsjednik OSCG Cvetko Pajković.

Izabranice selektora Mladena Miladinovića će igrati u 1.rundi Zonskih kvalifikacija za U17 Evropsko prvenstvo 2022, koje će se održati 12-16. januara 2022.godine u Balikeširu (Turska).

Želim da se zahvalim svim djevojkama koje su se odazvale pozivu za selektivnu utakmicu i time pokazale da im je stalo da zaigraju za reprezentaciju svoje zemlje. Ne može se iz jedne odigrane utakmice govoriti o kvalitetu igre, ali djelimično smo postigli željeni cilj i vidjeli na šta možemo računati na pripremama koje nas očekuju. Sigurno nas očekuje dosta rada, jer za period od sedam dana koliko će nam trajati pripreme, moramo da se potrudimo da što bolje uigramo ekipu koja će nastupiti na takmičenju u kvalifikacijama za EP“, kazao je Mladen Miladinović, selektor ženske kadetske odbojkaške reprezentacije Crne Gore.

Na turniru će pored reprezentacije Crne Gore, učestvovati i selekcije Turske, Srbije, Albanije, Bugarske, Grčke i Rumunije, a direktan plasman na prvenstvo Evrope izboriće samo pobjednik turnira.

Plasman na Evropsko prvenstvo iz Zonske 1. runde kvalifikacija, izboriće pet pobjednika turnira, koji će se odigrati najkasnije do 31. januara 2022. godine.

XV EP 2022. u konkurenciji kadetkinja odigraće se u Olomoucu i Prostejovu u Češkoj od 22. do 31. jula 2022.godine.

Pravo učešća imaju odbojkašice rođene 2006. i mlađe.

Povezani članci

Back to top button