Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Besplatna škola odbojkeGalerijaOSCGSlike

“Besplatna škola odbojke” krenula punom parom!

Upisano je ukupno skoro 300 učenika, tako da se već sada sa sigurnošću može reći da će projekat “Besplatna škola odbojke” ispuniti sve ciljeve koji su bili planirani

Jedan od najvažnijih projekata u crnogorskoj odbojci, zvanično je počeo sa radom 1. novembra – u pitanju je “Besplatna škola odbojke”, koja će se sprovoditi u osam gradova na sjeveru Crne Gore. Nosilac projekta je Odbojkaški savez Crne Gore, pod pokroviteljstvom Evropske odbojkaške Konfederacije (CEV), Ministarstva prosvjete, nauke, kulture i sporta, Uprave za sport i mlade, te u saradnji sa lokalnim samoupravama i uz podršku Crnogorskog olimpijskog komiteta i Sava osiguranja.

Projekat je namijenjen dječacima, a cilj je da se oforme novi klubovi, pronađu novi talenti i odbojkaški sport zaživi u sredinama gdje je bio manje zastupljen.

Pripreme za početak projekta trajale su nekoliko mjeseci, čelnici OSCG obišli su sve sredine koje su zastupljene u projektu, susreli se sa predstavnicima opština i dogovorili saradnju oko realizacije besplatnih škola odbojke.

Pod vođstvom koordinatora Dragiše Ćalova, projekat je startovao seminarom u Pljevljima koji je održan 1. novembra 2021 i kojem je prisustvovalo 10 nastavnika iz svih opština obuhvaćenih projektom.

Učesnike seminara je pozdravio naš zlatni olimpijac Igor Vušurović, koji je zadužen za razvoj odbojke u Crnoj Gori i ujedno je član komisije CEV-a za razvoj odbojke u Evropi.

Učesnicima seminara podijeljene su dvije publikacije (handbook), koje su uradili CEV i OSCG, kao i oprema – 110 odbojkaških lopti i 15 mreža.

Odbojkaški savez Crne Gore pokrenuo je i poseban sajt www.skolaodbojke.me, koji je isključivo posvećen projektu “Besplatna škola odbojke”.

Do sada, projekat je obuhvatio 13 škola: tri škole iz Pljevalja, tri iz Bijelog polja, dvije iz Berana, jedna iz Rožaja, jednu iz Nikšića, jedna sa Žabljaka, jedna iz Mojkovca i jedna iz Kolašina.

Upisano je ukupno skoro 300 učenika, tako da se već sada sa sigurnošću može reći da će projekat “Besplatna škola odbojke” ispuniti sve ciljeve koji su bili planirani…

Povezani članci

Back to top button