Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Kvalifikacije za EP (odbojkaši)ReprezentacijaSeniori

Joksimović: Puni smo elana da nastavimo na isti način

Odbojkaši krenuli za Island, novi meč u kvalifikacijama na programu u nedjelju 14. avgusta. Crna Gora je lider grupe D

Prva polovina kvalifikacija za Evropsko prvenstvo odrađena je za desetku – opšti je utisak o učinku muške seniorske reprezentacije Crne Gore u tri utakmice u Kolašinu.

Tri pobjede, najvažnija protiv favorizovanog Portugala, ali i gotovo jednako bitni ubjedljivi trijumfi u susretima sa Luksemburgom i Islandom, našoj reprezentaciji donijeli su prvo mjesto u grupi D i doveli je do koraka od plasmana na Evropsko prvenstvo.

Selektor Ivan Joksimović, koji je nacionalni tim preuzeo u teškom trenutku kada je bilo jasno da će ekipa morati da bude podmlađena i kada se nije znalo koga će sve imati na raspolaganju, može da bude više nego zadovoljan kako su njegovi puleni odradili “domaći zadatak”.

“Utakmicom protiv Islanda veoma uspješno smo zaokružili taj neki ciklus igara na domaćem terenu. Ono što je jako bitno je da sad već možemo da planiramo dalje korake kad su u pitanju naše ambicije u ovim kvalifikacijama i odlazak na treće uzastopno Evropsko prvenstvo. Definitivno, boravak u Kolašinu nam je izuzetno prijao, mislim da smo dobili jednu jako kvalitetnu takmičarsku grupu koja ima svoj cilj i koja jednostavno zna šta hoće u ovim kvalifikacijama”, kaže selektor Joksimović.

Igrači i stručni štab imali su dan odmora, a već danas su otputovali za Island, gdje će u nedjelju, 14. avgusta, igrati naredni meč u kvalifikacijama.

“Naredne obaveze dolaze jako brzo, mi više tu nemamo nekog prostora za treniranje, ali imamo prostora za neki odmor. Tamo nam je opet dobar raspored, imamo i tamo dovoljno vremena da se odmorimo poslije puta i da na pravi način nastavimo drugi krug kvalifikacija, sa Islandom, Portugalom i Luksemburgom.”

Ovog puta “crveni” će igrati obrnutim redosljedom u odnosu na Kolašin – poslije susreta sa Islandom, na red dolazi Portugal (17. avgust) i na kraju Luksemburg (20. avgust). Za prolaz na Evropsko prvenstvo dovoljne su pobjede nad Islandom i Luksemburgom, koje smo ubjedljivo savladali kod kuće, ali nakon sjajnih igara ambicije Crne Gore su da napravi i nešto više…

“Definitivno će utakmica protiv Luksemburga odlučiti putnika na Evropsko prvenstvo, s jedne strane, a opet, s druge strane, utakmica sa Portugalom, koja je izuzetno izazovna za nas, odlučiće ko će na kraju biti prvoplasirani u grupi i direktno izboriti plasman na EP. Naša ambicija je da budemo prvi, naša ambicija je da pokušamo da izborimo sve tri pobjede, kao što je to bilo i kući i svakako da idemo sa velikim optimizmom. Puni smo elana, puni smo neke želje i volje da se i tamo dokažemo, kao što smo se dokazali kući i da pokažemo da ovi rezultati nisu bili slučajnost i da zaslužujemo da i po treći put igramo Evropsko prvenstvo”, zaključuje selektor Joksimović.

Na put su krenuli: Aleksandar Minić, Matija Ćinćur, Luka Babić, Ivan Zvicer, Rajko Strugar, Rastko Milenković, Benjamin Hadžisalihović, Nikola Lakčević, Marko Bojić, Slobodan Bojić, Blažo Milić, Bojan Strugar, Đorđe Jovović Stefan Radević. Za Island nije otputovao Jovan Delić, koji je povrijeđen.

Uz selektora Ivana Joksimovića, u stručnom štabu su još pomoćni trener Miljan Bošković, kondicioni trener Vladimir Živanović, tim menadžer Nikola Kažić, statističar Luka Zucović i fizioterapeut Jakša Šestović.

OSCG se zahvalio Klikovcu i Žižiću koji su obezbijedili bezbjedan prolazak odbojkaškoj reprezentaciji

Odbojkaški savez Crne Gore izražava veliku zahvalnost pomoćniku direktora Uprave policije gospodinu Draganu Klikovcu, koji je uz asistenciju policije u Herceg Novom, na čelu sa gospodinom Žižićem, obezbijedio bezbjedan prolazak odbojkaške reprezentacije Crne Gore kroz požarom zahvaćeno područje na kojem je bio obustavljen saobraćaj.

Zahvaljujući njihovoj maksimalnoj operativnosti i efikasnosti, naša ekspedicija je na vrijeme stigla na aerodrom “Ćilipi” u Dubrovniku, odakle preko Ciriha putuje za Island, gdje će na gostovanjima redom protiv Islanda, Portugala i Luksemburga tražiti odlučujuće bodove za treći uzastopni plasman na Evropsko prvenstvo.

Povezani članci

Back to top button