Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
FIVB

Izborni Kongres FIVB u oktobru 2016. u Buenos Airesu

U Lozani je održan sastanak Izvršnog odbora FIVB, kojim je predsjedavao dr Ari Grasa da Silva Filjo, predsjednik FIVB. Na sastanku je saopšteno da će se 35. Kongres FIVB održati od 4. – 6. oktobra 2016. u Buenos Airesu u Argentini. Na izbornom Kongresu FIVB, prvog dana rada, 4. oktobra biće organizovane „radionice“ za Nacionalne federacije 1. i 2. kategorije. Kongres će svečano biti otvoren 5. oktobra, a izbori će se održati 6. oktobra.

Izvršni odbor FIVB je odobrio predlog za formiranje Sportske komisije FIVB, koju će činiti aktivni i nekadašnji odbojkaši. Kada su u pitanju nekadašnji igrači, članovi Komisije mogu postati oni koji su igrali prije manje od 8 godina na FIVB takmičenju ili Olimpijskim igrama. Neposredna misija Sportske komisije je promocija odbojke kao čistog sporta, kao i informisanje u vezi sa medicinskim i anti – doping pitanjima, a jedan od ciljeva je da članovi Komisije predlože kriterijume za izbor članova od 2020. Predlog je upućen Administrativnom Bordu na odobrenje, a Sportska komisija će biti formirana na Kongresu u Buenos Airesu.

Aleksandar Boričić, predsjednik Takmičarske komisije FIVB, saopštio je članovima izvršnog odbora da će se XIX SP 2018. u konkurenciji odbojkaša odigrati u Italiji i Bugarskoj, a XVIII SP 2018. u konkurenciji odbojkašica u Japanu.

Naredni sastanak Izvršnog odbora FIVB održaće se u Lozani 12. i 13. aprila, a 14. i 15. aprila je na programu sastanak Administrativnog Borda FIVB.

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button